Voditeljka otkrila da se suočava sa kancerom dojke: Kada mi je doktor saopštio, bilo mi je muka, cela soba mi se zavrtela!

29.09.2022

05:45

0

Autor: Marija Mitić

Kejti Kurik se operisala i išla na zračenja, a terapiju koju je dobila moraće da pije pet godina

Voditeljka otkrila da se suočava sa kancerom dojke: Kada mi je doktor saopštio, bilo mi je muka, cela soba mi se zavrtela!
profimedia-0721881394 - Copyright Profimedia

Voditeljka i novinarka Kejti Kurik, saopštila je u svom blogu da boluje od kancera dojke. Ona je otkrila da je za bolnu dijagnozu saznala u julu ove godine.

Nekadašnja voditeljka "Today" šoua u blogu priča kako je u maju otišla kod lekara da uradi papa test, a ginekolog joj je rekao da bi trebalo da odradi i mamografiju. Sledećeg meseca zakazala je termin, a po završenom pregledu doktor joj je saopštio da uradi biopsiju jer mu se nešto učinilo sumnjivim.

- Ovde bih nešto želeo da proverim. Može biti da je samo ožiljno tkivo - rekao joj je doktor.

Međutim, nakon što su stigli nalazi, voditeljka je 21. jula primila strašnu vest da joj je dijagnostikovan rak dojke.

Profimedia
Kejti Kurik

- Molim vas, pozovite me da razgovaramo o rezultatima biopsije. Pokušao sam da vas pozovem na mobilni, ali vaše poštansko sanduče je puno - glasila je prvi poruka koju je primila, a kada su se ponovo čuli, doktor joj je saopštio - Vaša biopsija je stigla. U pitanju je rak. Bićete dobro, ali moramo da napravimo plan.

- Čitava soba mi se vrtela i bilo mi je muka. Otišla sam u ćošak sobe i razmišljala o milion pitanja koja su mi se vrtela po glavi - napisala je.

Kejt kaže da su joj se tada pomešala osećanja, da je razmišljala koji potez dalje preduzeti, a isto tako setila se i svog bivšeg supruga koji je preminuo upravo od kancera, ali i sestre te svekrve koje su takođe primenule od ove opake bolesti.

Setila se i svojih roditelja koji su takođe bili lečeni od raka, ali koji su na sreću imali bolje ishode.

Kejt i njen doktor brzo su osmislili plan kako da se izbore sa njenim kancerom. 

Profimedia
Kejti Kurik

 - Odlučili smo da ću imati operaciju 'očuvanja dojke', odnosno lumpektomiju. Da napravimo rez tačno oko moje areole. Rekli su i da će se potruditi da svaki ožiljak bude prekriven mojim kupaćim kostimom - što mi je najdalje od pameti.

Voditeljka je takođe rekla i da je posle operacije, koja je bila 14. jula, usledilo zračenje, ali i terapija lekovima koje će morati da uzima pet godina.

Potom joj je stigao patološki nalaz, iz kojeg se videlo da su joj limfni čvorovi čisti. Zato se novinarka vratila svom poslu ovog meseca, a svaku priliku koristi da svojom pričom podstakne druge žene da jednom godišnje urade pregled mamografije.

 - Ne mogu da vam kažem koliko sam puta tokom ovog iskustva zahvalila Bogu što mi se sve ovo desilo 2022. godine. I koliko puta sam se tiho zahvalila svim posvećenim naučnicima koji su uspeli da razviju bolje načine za analizu i lečenje raka dojke. Ali, da bismo iskoristili prednosti moderne medicine, moramo da ostanemo na vrhu naših skrininga, zalažemo za sebe i pobrinemo se da svi imaju pristup dijagnostičkim alatima koji bi im mogli spasiti život - poručila je Kejti Kurik u svom blogu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike