Održana komemoracija Korneliju Kovaču: Ćerke Aleksandra i Anja utučene, Kristina nije sa njima (FOTO)

17.09.2022

10:29

1

Ćerke su bile u crnini i sa zaštitnim maskama na licu i suzama u očima dočekivale najbliže prijatelje, saradnike i porodicu

Održana komemoracija Korneliju Kovaču: Ćerke Aleksandra i Anja utučene, Kristina nije sa njima (FOTO)
kornelije kovač (5) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Čuveni kompozitor Kornelije Kovač preminuo je 13. septembra u 81. godini života, a danas u Starom dvoru održava se komemoracija u njegovu čast. 

Tanjug/Zoran Žestić
Komemoracija Korneliju Kovaču

Među prvima na komemoraciju su došle njegove ćerke, pevačica Aleksandra Kovač i glumica Anja Kovač, dok treća ćerka, Kristina Kovač koja sa porodicom navodno nije u dobrim odnosima, još uvek nije stigla. 

Ožalošćene ćerke su bile u crnini i sa zaštitnim maskama na licu i suzama u očima dočekivale najbliže prijatelje, saradnike i porodicu.

Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandra i Anja Kovač

 

Počast Kovaču došli su da odaju jugoslovenski pevač Žarko Dančuo, kao i pevač i gitarista Yu grupe Dragi Jelić. Kompozitor Rade Radivojević održao je govor u čast Kornelija.


Inače, čuveni kompozitor je preminuo od posledica korona virusa, a danas će biti sahranjen u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Kornelije Kovač je bio srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju “Pusti trotoari” Kovač komponuje već sa četrnaest godina – 1956. godine. Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, pridružio se sarajevskom rok bendu - Indeksi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike