Oglasilo se Tužilaštvo o sukobu Mitrovića i Bake Praseta: Jutjubera pozivaju na informativni razgovor

09.09.2022

11:06

8

Sinoć je vlasnik ružičaste televizije u okviru dokumentarnog filma izneo niz ozbiljnih optužbi na račun Bogdana Ilića

Oglasilo se Tužilaštvo o sukobu Mitrovića i Bake Praseta: Jutjubera pozivaju na informativni razgovor
željko mitrovič baka prase - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Pink

Danima unazad traje medijski rat između čelnika televizije Pink Željka Mitrovića i jutjubera Bogdana Ilića poznatijeg kao Baka Prase, a sinoć je vlasnik ružičaste televizije u okviru dokumentarnog filma izneo niz ozbiljnih optužbi na račun jutjubera, zbog čega je reagovalo i Više javno tužilaštvo. 

Mitrović je Ilića optužio zbog poznanstva s Veljkom Belivukom odnosno Veljom Nevoljom, načina ophođenja, prema sada pokojnoj Kiki Đukić, pa sve do izvesnih gej afera, maltretiranja maloletne devojke, ali i prikrivanja zarade i konzumaciju nedozvoljenih supstanci.

24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Pink
Željko Mitrović, Baka Prase

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da izvrši provere u odnosu na B.I. i S.V. u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja bitnih elemenata krivičnog dela Poreska utaja, s obzirom da iz informacija objavljenih u medijima proizilazi sumnja u znatnu nesrazmeru između imovine B. I, koju eksponira i njegovih prihoda.


U tom cilju potrebno je da se sa ovim licima obavi i informativni razgovor.

Antonio Ahel/ATA Images
Željko Mitrović, Baka Prase

 

Takođe, imajući u vidu medijske navode, kao i video zapise emitovane na TV Pink, na kojima je B.I. ušmrkavao supstancu nalik na opojnu drogu i pohvalno se izjašnjavao o upotrebi narkotika, potrebno je obaviti informativni razgovor sa B.I. i na te okolnosti, radi utvđivanja okolnosti eventualnog izvršenja krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga.

Naročito je potrebno da se B. I. izjasni kada su i gde ti video zapisi sačinjeni, ko ih je sačinio i u koju svrhu, kao i na koji način je i od kog lica nabavio navedene supstance - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike