Asap Roki pred sudom za napad vatrenim oružjem na bivšeg prijatelja: Izjavio da nije kriv, preti mu devet godina robije!

18.08.2022

15:03

0

Sudiće mu za dva krivična dela

Asap Roki pred sudom za napad vatrenim oružjem na bivšeg prijatelja: Izjavio da nije kriv, preti mu devet godina robije!
profimedia-0704513256 - Copyright Profimedia

Reper ASAP Roki, u sredu 17. avgusta, pojavio se na sudu, te se izjasnio nevinim za dva kaznena dela - kada je u novembru 2021. godine napao bivšeg prijatelja vatrenim oružjem.

Reper je napustio sudnicu nakon što se izjasnio da nije kriv za napad na bivšeg prijatelja u novembru na ulici u Holivudu.

Kako piše Complex, sledeće suđenje za isti slučaj zakazano je za 2. novembar.

Asap Roki je uhapšen u aprilu ove godine u Los Anđelesu, a prema rečima svedoka, pevač je u Los Anđeles stigao privatnim avionom iz Barbadosa, gde je bio na odmoru s trudnom Rijanom. Policajci su repera dočekali na terminalu na aerodromu, stavili mu lisice i odveli ga.

Profimedia
Asap Roki i Rijana

Inače, njegovo hapšenje povezano je tada s pucnjavom koja se dogodila u novembru 2021. godine. Žrtva te pucnjave tvrdi da je upravo Asap pucao na njih tri ili četiri puta, piše NBC News. 

Policajci su rekli da se 6. novembra dogodila svađa između dva poznanika, koja je eskalirala pucnjavom iz pištolja na žrtvu, a reper je navodno pobegao s mesta događaja pešaka s još dvojicom muškaraca. 

Reper im je, kaže žrtva napada, prišao s dvojicom nepoznatih ljudi, a u ruci je imao pištolj. Jedan metak mu je, navodno, okrznuo levu ruku.

Svedoci su rekli da je policija pretresla kuću repera i izašla s kutijom potencijalnih dokaza.

Profimedia
Asap Roki i Rijana

Tužitelji su optužili repera iz Harlema, čije je pravo ime Rakim Majers, po dve tačke za korištenje poluautomatskog vatrenog oružja za napad, pod imenom poznatog kao ASAP Reli.

Ako ga sud proglasi krivim, Rokiju preti zatvorska kazna od čak devet godina.

- Pucanje iz pištolja na javnom mestu ozbiljan je prekršaj koji je mogao završiti s tragičnim posledicama ne samo za osobu koja se nalazi na meti nego i za nedužne prolaznike koji posećuju Holivud - rekao je u ponedeljak okružni tužitelj Džordž Gaskon.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike