Vesna Dedić ne krije koliko je ranjiva: Plačem skoro svakog dana

13.08.2022

14:11

1

Autor: Marija Mitić

Spisateljica je progovorila o bolnim periodima života, koje, kako kaže, ipak ne bi menjala za srećnije

Vesna Dedić ne krije koliko je ranjiva: Plačem skoro svakog dana
ATAImages/ A.A.

Spisateljica Vesna Dedić već godinama svoje emocije pretočava u romane, a sada je progovorila o tome koliko je ranjiva kao i o bolnim periodima života. Ona ne krije da zaplače skoro svakog dana, a kako kaže, teške životne periode ipak ne bi menjala za srećnije, jer su baš oni zaslužni što je danas osoba kakva jeste.

– Otkad pamtim, stalno je bilo nešto teško, ali ne bih menjala za srećniji period, jer ne bih bila ovakva kakva jesam. Sve što se dešavalo, od nestašice benzina, šećera, građanski rat, pa sankcije, bombardovanje, male plate, razočarenja u sisteme, za ove moje 54 godine se Srbija promenila koliko se nije promenio Balkan u pet generacija moje porodice. Opstali smo i preživeli mi koji smo imali inspiraciju za stvaranje nečeg boljeg. Sve loše stvari su bile dobre za mene. U tome je lepota. Zahvalna sam svemu tome što je bilo, sa tim što ne bih volela da moje dete to proživi, zato je valjda i otišla - priča književnica i govori kada je poslednji put plakala.

ATAImages/ A.A.
Vesna Dedić

– Plačem skoro svakog dana. Pustila sam suzu kada sam birala haljinu za dodelu diploma moje ćerke. Shvatila sam da je sve brzo proletelo, od momenta kada sam je odvela u vrtić do završetka studija. Nisam mnogo zaslužna, ne verujem u vaspitanje, više u gene i snagu pojedinca. Uvek kažem Lenki da ću prisvojiti deo njenog uspeha.

Dedićeva se takođe za Blic osvrnula na udvarače i istakla da nije imala neprijatnih ponuda i niti ju je neko uvredio samim pristupom.

– Gde god se pojavim imam udvarača. Stvarno me niko nije uvredio. Srećna zvezda mi je na nebu kada je reč o muškarcima, svi koji su mi prilazili i koje sam volela stvarno su bili dobri frajeri, džentlmeni. Bili su divni, valjda sam uvek u njima budila da izvuku najbolje iz sebe. Svi koji su mi osvajali srce su bili posebni. Svaka ljubav ako je ljubav, otvara novi svet. Ako me je nešto dovelo do uspeha u poslu, roditeljstvu i ljubavi, to su bili strast i požuda kao osnova ljubavi.

Bonus video:

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti