Najpoznatiji gej parovi na svetu: Vladaju šou-biznisom, napravili su imperiju, a neki od njih su zajedno više od 30 godina

04.08.2022

06:30

9

Svoju ljubav nisu želeli da skrivaju, ponosni su na sebe i svoje partnere sa kojima su osnovali porodice

Najpoznatiji gej parovi na svetu: Vladaju šou-biznisom, napravili su imperiju, a neki od njih su zajedno više od 30 godina
LGBT parovi - Copyright AP/Evan Agostini/Mark Von Holden/Chris Pizzelo

Gej parovi danas nisu više toliko tabu tema, pre svega zahvaljujući onima koji su istupili i rešili da ne kriju ljubav. Među njima je mnogo moćnih parova, kojima Holivud obiluje, a mi smo odabrali pet najslavnijih o kojima možete pročitati najpikantnije detalje.

Riki Martin i Džvan Josef

Poznati pevač i njegov partner upoznali su se preko Instagrama, jer su se Rikiju dopala umetnička dela koja je Džvan pravio. U januaru 2018. godine iznenadili su sve kada su objavili da su se venčali.

- Kada sam ga prvi put video, znao sam da ću se njime oženiti. Izgleda da je i on mislio isto. Znamo da nosimo tu zastavu i ponosni smo na to. Zato što smo, na kraju dana, ponosni na ono što jesmo - izjavio je Riki nekoliko meseci posle venčanja.

Razlika između njih dvojice je 12 godina, a posle šest meseci dopisivanja, prvi put su se sreli u Londonu, gde je Džvan tada živeo. Poseduju vilu na Beverli Hilsu, apartman u Portoriku, kao i stan u Njujorku.

Njih dvojica imaju četvoro dece - blizance Matea i Valentina, ćerku Luciju i sina Rena.

U julu ove godine našli su se u centru pažnje kada je Rikijev nećak optužio pevača za incest u porodici i zlostavljanje. Protiv njega je podneta i zabrana prilaska, a nekoliko nedelja kasnije su sve optužbe povučene. Kako je i pevačev brat izjavio, njihov nećak je osoba koja ima probleme sa mentalnim zdravljem, te je sve izmislio.

Profimedia
Riki Martin i Džvan Josef

Džesi Tajler Ferguson i Džastin Mikita

Glumac i advokat su se upoznali u teretani, iako su obojica pričala da se to desilo posredstvom zajedničkih prijatelja. Verili su se u septembru 2012. godine u Meksiku, nakon dve godine zabavljanja. Dana 20. jula 2013. godine venčali su se na raskošnoj ceremoniji u Njujorku.

- Venčali smo se u Njujorku jer je to tamo legalno. Želeli smo da podržimo državu koja podržava nas - rekao je glumac, koji je gledaocima najpoznatiji po ulozi u seriji "Moderna porodica". 

U julu 2020. godine par je dobio sina kog su nazvali Beket Merser, a u maju ove godine izdali su saopštenje da čekaju drugo dete.

Profimedia
Džesi Tajler Ferguson i Džastin Mikita

Nil Patrik Haris i Dejvid Burtka

Zvezda serije "Kako sam upoznao vašu majku" i šef kuhinje započeli su vezu 2004. godine. Verili su se 2011. godine, neposredno pošto su legalizovani gej brakovi u Njujorku.

Romantično venčanje održali su u Italiji 2014. godine. Imaju dvanaestogodišnje blizance Harper i Gideona.

Profimedia
Nil Patrik Haris i Dejvid Burtka

Elton Džon i Dejvid Furniš

Par je u vezi od 1993. godine, a kako su navodili, zaljubili su se jedan u drugog na prvi pogled. 

- Svake subote, tokom 16 godina, jedan drugom smo slali ljubavne kartice - izjavio je jednom prilikom pevač.

Njih dvojica su 2010. godine dobili sina Zakarija, a tri godine kasnije i Ilajdžu.

Profimedia
Elton Džon i Dejvid Furniš

Džim Parsons i Tod Spivak

Iako nikada nije javno pričao o svojoj seksualnosti, glumac iz "Štrebera" nije skrivao da je u vezi sa muškarcem. Nekoliko dana pošto je osvojio "Emi" nagradu za ulogu u seriji, zaprosio je Spivaka, a venčali su se u maju 2017. godine u Njujorku.

O njihovoj vezi se ne zna mnogo, baš iz razloga što glumac nikada nije voleo da eksponira svoj privatan život, ali se rado pojave zajedno na crvenom tepihu, kada smatraju da je to prikladno.

Profimedia
Tod Spivak i Džim Parsons

Za razliku od svetske scene, u Srbiji se još nagađa koje su poznate ličnosti homoseksualne orijentacije, i malo je onih koji su to javno priznali, ili nastavili da pričaju o tome. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike