Mendi Mur ne sme da primi epiduralnu anesteziju! Zbog ovog autoimunog oboljenja - sad se opet sprema za prirodni porođaj

01.08.2022

05:55

2

Glumica će se sa izabranikom drugi put ostvariti u ulozi roditelja predstojećeg oktobra

Mendi Mur ne sme da primi epiduralnu anesteziju! Zbog ovog autoimunog oboljenja - sad se opet sprema za prirodni porođaj
profimedia-0694612849 - Copyright Profimedia

Poznata trudnica Mendi Mur je javno progovorila o svom zdravstvenom stanju, te tome zašto će i drugo dete roditi potpuno prirodnim putem, bez epidurala. Ovo je mnoge iznenadilo, kako se njene brojne koleginice nekad opredeljuju i za carski rez „samo da sve prođe što brže i bezbolnije".

Međutim, Mendi ima takozvani ITP, imunološku trombocitopenijsku purpuru - autoimuno oboljenje zbog kog su joj trombociti preniski za epidural, istakla je ona u „NBC's Today Parents" ranije ovog meseca tokom intervjua.

Mahom ga „trigeruje" trudnoća, a telo pacijenta tada „greškom napada sopstvene trombocite ili fragmente krvnih zrnaca koji inače pomažu u zdrušavanju", objasnili su za strane medije iz „Cedars-Sinai Medical" centra u Los Anđelesu.

Ovaj poremećaj može bitu uzrok modrica, unutrašnjeg krvarenja, pa zato ukoliko lekar smatra da je trudnici novo trombocita veoma nizak, savetuju je protiv epidurala sa namerom da se izbegne rizik od nakupljanja krvi i hematoma, pokazale su izvesne studije.

- Bilo je strašno, ali okej, mogu ja to ponovo. Volela bih da postoji neki lek, makar kao opcija, ali dobro - rekla je Murova u okviru emisije, prisećajući se prvog porođaja, koji je takođe protekao bez epiduralne anestezije.

Mendi Mur i Tejlor Goldsmit su se venčali u novembru 2018. godine. Vest o prinovi, kada su dobili sina Avgusta Harisona, objavili su u februaru 2021. godine. Sada, ponovo čekaju sina.

Mendi Mur Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike