Bili Ajliš o retkom poremećaju od kojeg pati: Često sam meta podsmeha i to me vređa!

23.05.2022

11:46

0

Autor: Marija Mitić

Zbog Turetovog sindroma, od kojeg je obolela kada joj je bilo 11 godina, pevačica ima neželjene tikove

Bili Ajliš o retkom poremećaju od kojeg pati: Često sam meta podsmeha i to me vređa!
profimedia-0673477717 - Copyright Profimedia

Pevačici Bili Ajliš dijagnostikovan je Turetov sindrom kada je imala 11 godina. Reč je o retkom poremećaju nervnog sistema, kojeg karakterišu neželjeni poreti i zvukovi. Pevačica kaže da je zbog toga često predmet podsmeha, što je i te kako vređa.

Ona je u novom Netfliksovom serijalu "My Next Guest Needs No Introduction", koji vodi Dejvid Leterman, detaljnije pričala sa čime se sve suočava.

 

- Ukoliko me budete snimali dovoljno dugo, primetićete da imam mnogo tikova. Ovo je zaista čudna bolest, nisam ranije govorila o njoj. Ljudi misle da se ovako ponašam jer pokušavam da budem smešna. To me mnogo vređa - rekla je Ajliš i dodala da zna za još nekoliko poznatih ličnosti koje su obolele od ovog sinfroma, ali da ne želi da javno kaže njihova imena.

Voditelju se tokom emisije učinilo i da je pitanjima prouzrokovao još više tikova kod pevačice, ali mu je ona rekla da želi da nastavi da govori, te da nema problema.

 

- Zanimljivo mi je da odgovaram na ovo pitanje. Moje zdravstveno stanje me zbunjuje. Naprosto mi nije jasno - rekla je Bili i zaključila:

- Tikovi me iscrpljuju, ali sam se uspela da se 'sprijateljim' s njima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike