„Čudo je što govorim!" Emilija Klark: Pojedini delovi mozga su mi sada potpuno neupotrebljivi, bila sam na ivici smrti!

19.07.2022

19:50

0

Glumica je čak dva puta mogla da umre - jednom 2011, a drugi put 2013. godine

„Čudo je što govorim!" Emilija Klark: Pojedini delovi mozga su mi sada potpuno neupotrebljivi, bila sam na ivici smrti!
profimedia-0415717166 - Copyright Profimedia

Emilija Klark je jedavno istakla „da je u životu nije ništa bolelo kao aneurizma 2011, a zatim i 2013. godine". Izvesni deo mozga joj je, kako kaže, sada u potpunosti neupotrebljiv, pa je pravo čudo što može da živi svoj život kao da se gotovo ništa nije ni dogodilo.

- Zaista je čudo što mogu da govorim i to jasno, a onda i živim dalje kao da ništa nije bilo. Nema nikakvih „repova", sve je to iza mene i neverovatno je - ispričala je za „BBC's Sunday Morning".

- Spadam u izuzetno malu grupu ljudi koja je to preživela - dodala je u intervjuu, govoreći o aneurizmama zbog kojih je svojevremeno vrištala od bola.

Podsetimo, Klarkova je prvi put progovorila o svojoj strašnoj sudbini 2019, u pisanoj ispovesti pod naslovom „Bitka za život". Prvi put je zaglavila u bolnici posle prve sezone „Igre prestola". Tada, bila je u teretani kada se osećala kao da joj „neko gumicom steže mozak". Operisana je bila u Londonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emilia_clarke

Posle treće sezone šoua, skener je pokazao da ima „izraslinu sa druge strane i koja je duplo veća". Posle druge operacije se probudila vrišteći i u nesnosnim bolovima.

- Zahvat nije bio uspeo i doktori su mi rekli da je krvarenje obilno, te da su male šanse da ću preživeti ukoliko ne odem ponovo pod nož. S tim što su tada morali na stari način da prisupe problemu. Znači, otvarali su mi lobanju. Morala sam na operaciju po hitnom postupku - izjavila je ona, prenosili su strani mediji.

Od tada, zvezda je uspela da pronađe način kako da pomogne i drugima. Napravila je „SameYou", koja za cilj ima da izađe u susret svima onima koji su na mukama posle šloga, bilo kakvih povreda mozga... Pružajući im emotivnu podršku, te baveći se njihovim mentalnim i kognitivnim zdravljem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emilia_clarke

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike