Kako se Kim u stvari nosi s ovim oboljenjem? Velika ispovest najpoznatije Kardašijanove: Nema više skrivanja šminkom!

09.07.2022

11:16

0

Svojevremeno ni telefon nije mogla da podigne, na kakvim je mukama bila

Kako se Kim u stvari nosi s ovim oboljenjem? Velika ispovest najpoznatije Kardašijanove: Nema više skrivanja šminkom!
profimedia-0447192149 - Copyright Profimedia

Još tokom čuvenog serijala „U korak s Kardašijanovima" - Kim je otvoreno govorila o tome kako ima psorijazu i da je „jedino dete ne koje je Kris Džener prenela ovu hroničnu bolest". U svojoj ispovesti za sestrin „Poosh", naglasila je i kako je zbog toga s vremena na vreme muči psorijatični artritis, zbog kog jednom prilikom nije mogla ni telefon da podigne, a onda i da koristi ruke uopšte.

- Odrasla sam slušajući majku šta radi i kako se neguje zato što ima psorijazu, ali nisam mogla ni da zamislim na šta će život s time da mi liči. Sećam se da je išla u solarijum da malo umiri situaciju, ali meni to, na primer, ne pomaže. Počne samo više da me svrbi i to je umelo da me obeshrabri - počela je Kardašijanova, kojoj se psorijaza jedne godine pojavila i na licu.

Kim Kardašijan Profimedia
 

- Kad sam imala 25 godina, tad mi se dogodio prvi nalet. Prehladila sam se i to je bio okidač. Bila je svuda po stomaku i nogama, pa sam pokazala komšiji koji je dermatolog, a on mi je kasnije u ordinaciji dao jednu injekciju od koje se sve bilo povuklo, na sreću. Tako sam bar tada mislila, jer buknulo je ponovo kroz pet godina - objasnila je, a zatim dodala:

- Tad već nisam bila baš sigurna šta je u pitanju. Bila sam na jednom događaju u haljini zbog koje nema šta me nije svrbelo, pa sam pomislila da mora da je do materijala. Nešto kasnije, međutim, vratila sam se iz Njujorka u Los Anđeles za Mejsonov (Kortnin i Skotov sin) prvi rođendan i mama, čim mi je videla nogu, odmah je prepoznala psorijazu. I, tada je krenula moja borba. Nema šta nisam probala, da bih na kraju od svega gotovo odustala i naprosto se nosila sa situacijom. Više ni šminkom ne prekrivam donji deo desne noge - priznala je ona.

Kim Kardašijan Profimedia
 

U svakoj trudnoći, psorijaza bi joj se u potpunosti povlačila, ali posle porođaja bi se vraćala.

Poslednji put je situacija bila i prilično dramatična kada se probudila da ode do toaleta i shvatila da ne može da podigne telefon. Najpre je mislila da je nezgodno ležala, ali se sledećeg jutra ozbiljno potresla, jer nije mogla da podigne četkicu za zube. Sumnjala je i na naporne vežbe u teretani, na sve... Samo ne na psorijatični artritis s kojim se takođe već neko vreme bori.

Kim Kardašijan Profimedia
 

Kim je po savetima lekara prilagodila ishranu, trudi se da se ne nervira i šminkom prekriva psorijazu samo kada ide na događaje „na kojima bi to moglo da skreće pažnju", ispričala je ona, uz niz fotografija kojima je pokazala kako sve to u njenom slučaju izgleda u različinim periodima u godini.

- Hranim se izuzetno zdravo, treniram, pijem šejkove od morske mahovine... Stres mi nije baš na nuli, ali se trudim da uvek odvojim vremena za sebe - zakljulial je za pomenute medije, u nadi da je će njena priča pomoći makar i jednoj osobi s istim problemom da vidi svetlo na kraju tunela.

Kim Kardašijan Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike