Miša Grof nastavlja sa šokantnim tvrdnjama na račun Nikoline Pišek: Ona stoji iza njihove velike pljačke u Hrvatskoj!

03.07.2022

20:30

3

Autor: Marija Mitić

Viktor Ristović izneo je niz skandaloznih detalja i optužbi

Miša Grof nastavlja sa šokantnim tvrdnjama na račun Nikoline Pišek: Ona stoji iza njihove velike pljačke u Hrvatskoj!
povorka sahrana vidoje ristovic nikolina pisek 1205 2022 foto kaca (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Medijski rat između oca pokojnog istoričara umetnosti Vidoja Ristovića, Viktora i njegove snaje Nikoline Pišek ne prestaje, a poslednjih dana se i ozbiljno zahuktava. Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof nastavlja da niže skandalozne tvrdnje na račun svoje snaje, a sada je ispričao i šokantnu tvrdnju da Nikolina stoji iza pljačke apartmana na Hrvatskom primorju Kaštel stari, koja se desila pre skoro dve godine, kad je njoj i Vidoju nestao nakit iz sefa u vrednosti od 270.000 evra i 68.000 u kešu.

Na pitanje na šta misli da je Nikolina spremna da bi došla do njihovog porodičnog nasledstva, Vidoje je dao šokantan odgovor.

- Na sve! Evo otkriću vam nešto o čemu ćutim godinama. Ona je inscenirala onu pljačku pre dve godine u Hrvatskoj. Tada je njoj navodno odneto zlato u vrednosti od 270.000 evra i 68.000 evra u kešu. Dobio sam informaciju još tada da ona stoji iza svega, a posle su samo stizale potvrde. Kada su se vratili sa tog odmora, ona je prodala još zlata jer se kao plašila da ih opet ne pokradu. U stvari, ona je prodavala i sklanjala pare sa strane po hrvatskim bankama i računima -priča Viktor i spominje dnevnike svog sina, za koje je i ranije tvrdio da Nikolina jedva čeka da ih se dokopa.

24sedam/N.V.
Nikolina Pišek i Miša Grof

- Ona umire za tim dnevnicima, sve bi dala da ih uzme. Imam dnevnike stare devet godina, sve imam zapisano. Vodio je dnevnik redovno, imam sve njegove rukopise do 7. maja. Poslednji put ga je pisao maltene pre nego što je umro. Imam njegove transkripte u telefonima. Ostale su sve njihove prepiske, iz njegovog telefona je izvađeno 850, uglavnom njenih poruka. Evo pročitaću vam deo razgovora, pa vi procenite da li je to bila ljubav ili korist:

- Jesi li uplatio novac? - Nisam, sutra ću. - Javi mi se kad uplatiš. Pošalje joj poruku da vidi šta radi Una, ona ne odgovori, ali se onda ponovo javi zbog para. U poslednje vreme, video sam po njegovom telefonu, on je snimao njihove telefonske razgovore. Sve što ona priča, ali i ono što joj on odgovara. Sve je registrovano, imam stotinu fotografija kao dokaz za ovo što pričam. On to nikada nije radio, ne znam, verovatno je počeo da sumnja u sve.

- To je previše pikantno i sve je još sveže. Iz dnevnika sam saznao da je moj Vidoje svakog meseca morao da šalje njenoj ćerki i nekom njenom dečku iz Edinburga određenu svotu novca. Postoje sve uplatnice na Hanu Leonardo. Možeš misliti, da nisu oni potomci Leonarda da Vinčija?! Ma on ih je sve finansirao. U dnevnicima ima materijala da ti se zavrti u glavi. Ja sam njih sklonio kod jedne osobe od poverenja jer ih je Nikolina više puta tražila, čak je išla i u policiju zbog dnevnika i telefona.

ATAImages/ Antonio Ahel
Miša Grof, Vidoje Ristović

Viktor je potom otkrio da Pišekova navodno prodaje skupoceni nakit koji je kao poklon dobijala od pokojnog supruga.

- Moja pokojna majka je obožavala nakit i moj pokojni otac je voleo da joj ga kupuje. To je bilo zlato sa dijamantima i briljantima, kupovao joj je sve to još pre rata. Uglavnom su to bili ruski komadi nakita. Vidoje je mene onda počeo da pita da li može da daje Nikolini zlato od pokojnih bake i dete, a ja sam mu dozvoljavao. On nije imao nikakve zabrane. Onda je Vidoje menjao taj nakit za moderan nakit poput "kartijea" i onda je njoj poklanjao. Imam i fotografije svog nakita koji joj je poklanjao - priča Miša koji ne može da proceni tačno vrednost tog nakita.

- Ko će to znati tačno u dinar. Bilo je tu preteškog zlata, ali moja majka je umrla pre 13 godina. Još uvek kod mene stoje cene nekog zlata koje je on njoj kupovao. Ta narukvica, za koju me pitate, evo ga račun u mojoj kući. Vidoje je tu narukvicu platio 49.600 evra, to je samo jedan komad nakita. Kod nje ima nakita koji vredi više od pola miliona evra. Bilo bi tu sigurno milion evra, ali ona je već prodavala zlato.

Ristović takođe tvrdi i da je brak Nikoline i Vidoja u poslednje vreme bio čisto formalan.

- Njih dvoje dve i po godine nisu spavali zajedno. Ona kada dođe, spavala je u kući, a on je odlazio u hotel. Siguran sam da je imala ljubavnike. Nije ona došla iz nekog manastira, niti je časna sestra, ona je jedno zlo - zakjučio je Viktor za domaće medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike