Baki B3 završio na robiji sa 15 godina: Zbog jedne pevačice je pobegao iz zatvora

20.06.2022

21:19

0

Pevač se ne stidi da prizna da je kao klinac zapao u loše društvo

Baki B3 završio na robiji sa 15 godina: Zbog jedne pevačice je pobegao iz zatvora
baki (2) - Copyright Printscreen YouTube/Kurir Tv

Andrija Đogani, poznatiji pod umetničkim imenom Baki B3 otvorio je dušu, prisetio se svog detinjstva, dana provedenih iza rešetaka, ali i jedinog čoveka koji mu je pomogao da se vrati na pravi put. 

Baki nije krio da je krenuo stranputicom, da se uhvatio lošeg društva, zbog čega je kao maloletan bio u Kazneno popravnom domu. 

ATAImages/ Stefan Tomašević
Baki B3

 

 

- Ja sam neko ko je bio nestašan, bio sam delikvent. Dete sam razvedenih roditelja, a sa 12-13 godina sam. To što sam tada radio zvalo se oduzimanje motornih vozila. Nisam ih preprodavao. Bio sam klinac delikvent. Uzimali smo automobile da bi ih vozili i kada se istroši nađemo drugi. Posle nekog vremena, usledio je Kazneno popravni dom u Kruševcu. Dobio sam dve i po godine robije. Otišao sam tamo sa 15 godina - rekao je pevač.

Đogani se nije stideo da govori o svojoj prošlosti, pa je pojasnio kako je popravni dom uticao na njega. 

Printscreen YouTube/Kurir Tv
Baki B3

 

- Kada kažu vaspitno popravni dom šta to znači? Da li to znači da tamo neko mene treba da vaspitava ili popravlja? Ne. Niko nije uspeo mene da popravi, ako ja to sam nisam želeo. Tamo je bilo 100 do 200 devojki koje su bile problem za okolinu i još 400 do 500 klinaca osuđenika koji su isto bili delikventi. Ti živiš sa njima u domu, ti od njih ne možeš ništa dobro da naučiš - naveo Baki B3. 

Ipak ni ova robija mu nije pomogla da se skrasi, ponovo je upao u loše društvo, napravio krivično delo, pa završio u zatvoru u Valjevu. U najtežem trenutku, jedina svetla tačka su bile reči Đoleta Đoganija.

- Odležao sam tih 2 godine, ali ubrzo potom završio sam u maloletničkom zatvoru Valjevo. Bio sam tamo još 2 godine. Opet sam upao u loše društvo dok jednog dana nisam dobio pismo i jedan dobar savet od čoveka koji se našao tu najpotrebnijem trenutku, a to je bio Đole Đogani. U njemu mi je napisao kako će mi on pomoći kako treba da se promenim, da se distanciram od lošeg društva, da boravak u zatvoru iskoristim za čitanje. Dao mi je pet tačaka, da od njih ću da izaberem i onda će mi on pomoći da postanem zvezda. Rekao sam sebi tada: "Ja to moram" - priseća se Đogani.

Postoji i jedna anegdota, koja se dogodila baš pred sam završetak odsluženja kazne, kada se našao u spotu Dragane Mirković. 

ATAImages/Antonio Ahel
Dragana Mirković

 

- Bio je neki prekršaj, pa sam završio u opštinskom zatvoru u Padinskoj skeli. Nije to zatvor kao što je Valjevo ili Zabela. Ostalo mi je možda još mesec, dva do kraja. E sad mi koji smo imali tu neke veće benificije jer smo duže vreme tu, oni su nas izvodili da radimo. Radili smo na Tašmajdanu u nekom tunelu. Nas je bilo 10 i autobusom smo išli - priča Andrija i dodaje:

- Tada sam došao do komandira i rekao mu da mi se jede lubenica. Pitao sam ga da li možemo ja i drugar da uzmemo lubenice za naše drugare. On nas je tu pustio, kupili smo 2 i u povratku kažem ja drugaru da idem kući - priča Baki i dodaje kako mu je drug govorio da to ne radi, a on se samo pokupio i otišao: 

Printscreen YouTube/Kurir Tv
Baki B3

 

- Kada se ovaj vratio sa lubenicama pitao ga je komandir gde je Baki, a on mu je samo rekao: "Pobegao kući". U međuvremenu ja sam pre tog bega čuo da Dragana Mirković radi spot i ja tu odem da iskoristim priliku i snimim spot - kazao je Đogani. 

Ipak, morao je da se vrati da odsluži kaznu do kraja. 

- Đole mi je rekao da ne može da računa na mene jer šta da dođe policija na koncertima da me hapsi. Tada me je vratio da odležim još mesec dana. Mada kada sam se vratio dobio sam samicu mesec dana i dobio po tamburi - ispričao je Baki B3 u emisiji "Puls Srbije". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike