Ukrajina ostaje bez Evrovizije: Takmičenje sledeće godine u Britaniji!

17.06.2022

11:13

1

Organizacija će biti prepuštena zemlji koja je osvojila drugo mesto ove godine u Torinu

Ukrajina ostaje bez Evrovizije: Takmičenje sledeće godine u Britaniji!
profimedia-0689636755 - Copyright Profimedia

Organizatori "Pesme za Evroviziju" saopštili su da će se sledeće godine ovo takmičenje održati u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da nisu ispunjeni uslovi da bude u zemlji odakle je ovogodišnji pobednik, što je Ukrajina.

Kako su saopštili iz Evropske radiodifuzne unije, bilo je razgovora sa ukrajinskom televizijom UA:PBC o tome kako bi se moglo održati takmičenje u ovoj zemlji. Međutim, nakon što su urađena istraživanja, zaključeno je da nema mogućnosti da se Evrovizija tamo održi iz bezbednosnih razloga.

AP Photo/Luca Bruno
 

- Iako je tradicija da pobednik Evrovizije bude domaćin naredne godine, nakon što smo obavili istraživanje zasnovano na različitim kriterijumima, zaključili smo da nije moguće takmičenje održati u Ukrajini - napisali su, između ostalog, u saopštenju:

- Evrovizija je jedna od najkompleksnijih TV produkcija, sa hiljadama ljudi koji rade na takmičenju, ali i prisustvuju, a za sam događaj potrebno je 12 meseci da se pripremi. 

Wikipedia
 

Kako su istakli, oni će početi pregovore sa BBC-jem.

- Kao rezultat ove odluke, a u skladu sa pravilima, Evropska radiodifuzna unija počeće razgovore sa BBC-ijem, kako je drugo mesto na ovogodišnjem takmičenju osvojio upravo njihov predstavnik - zaključili su oni. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike