Oduševila i Ameriku! O Konstrakti piše Njujork tajms: Ovo je umetnički performans!

20.05.2022

10:36

1

Autor: Marija Mitić

Za našu umetnicu se nadaleko čulo

Oduševila i Ameriku! O Konstrakti piše Njujork tajms: Ovo je umetnički performans!
Konstrakta Torino - Copyright Profimedia

Popularnost Ane Đurić Konstrakte davno je prešla naše granice, a sada i evropske. O njoj sada pišu i američki novinari i to ni manje ni više nego u Njujork tajmsu.

Naime, novinar se osvrnuo na Konstraktin nastup na Evroviziji, održanoj u Torinu pre nekoliko dana, pa njen nastup i pesmu "In corpore sano" nazvao umetničkim delom.

- Možda i najčudniji nastup večeri, srpska predstavnica Konstrakta, upravo je zauzela pozornicu, kako bi izvela svoju pesmu "In corpore sano". Tehnički, to je pesma, ali više predstavlja umetnički performans. Konstrakta tokom cele pesme sedi i najveći deo vremena pere ruke u lavoru, dok četvoro njenih igrača uvija peškire oko svojih ruku - piše u članku pod naslovom "Megan Markl stigla na evrovizijsku scenu. Nekako!", ispod fotografije s nastupa koja je obišla svet.

AP/Luca Bruno
Konstrakta

Podsećanja radi ovo nije prvi put da američki mediji pišu o Konstrakti već je to, uoči Evrovizije, učinio i Hafington Post, kada je na udarnoj strani objavio tekst o Konstrakti i njenom nastupu.

- Pesma predstavnika Srbije, "In corpore sano" (objašnjavaju da to na latinskom znači „zdravo telo”), u izvođenju Konstrakte, otvara se stihom: „Šta bi mogla biti tajna zdrave kose Megan Markl?“ - pisalo je.

„Umetnik bi trebalo da je zdrav. Bože, daj nam zdravlja“, peva ona, a američki novnski portal poručuje: Ahhh, Evrovizijo, nikad se ne menjaj! 

AP Photo/Seth Wenig Printscreen RTS
Konstrakta, Megan Markl

Na sajtu Hafington Posta posebno se citiraju reči Konstrakte da je Megan Markl deo pesme ne zato što je toliko važna u ovom slučaju, već što je „predstavnik svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani“.

- Još me nije kontaktirala, ali bih volela da čuje našu pesmu. Ovo je pesma o atmosferi u kojoj živimo, koja zdravlje stavlja ispred svega. Inače, Megan je takođe prognana, a mi podržavamo prognane ljude - rekla je Konstrakta nedavno o Megan Markl.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike