Mile o ljubavnicama, ćerki iz prvog braka, pa prvim muzičkim koracima s Hankom Paldum: Mnoge moje kolege imaju te „izlete"!

29.05.2022

16:15

0

U velikoj ispovesti je istakao i kako se njegova deca i te kako poznaju, poštuju međusobno, ali se i ne druže

Mile o ljubavnicama, ćerki iz prvog braka, pa prvim muzičkim koracima s Hankom Paldum: Mnoge moje kolege imaju te „izlete"!
bakan_music_festival_07122021_0037 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Mile Kitić će ove, 2022, proslaviti 50 godina otkako je na sceni. Svoju veliku ispovest za jedne domaće medije zato je i započeo „najskupljom" numerom, „Kraljica trotoara", pa se zatim prisetio i svojih početaka.

- Snimao sam mnogo pesmama i pobeđivao na brojim festivalima, bila je popularna „Ilidža". Moj otac Božo nije bio mnogo opasan, odrastao sam u selu pored Dervente, otac mi je rano otišao za Ameriku, bio sam šesti razred, bio sam peto dete u familiji. Jedan brat je umro od obične prehlade, nas četiri brata i sestra. Bio sam mezimac i zaštićen, nije mi bio strog otac - počeo je Mile u „Premijeri - Vikend specijalu", pa nastavio govoreći o svom školovanju, te odlasku u Sarajevo zbog istog.  

- Kad sam završio srednju školu otišao sam za Sarajevo. Imali smo poštovanje, dobar odnos, otac je bio baš uticajan u to vreme, odbornik sela. Za vreme Drugog svetskog rata je bio u ropstvu, otišao je za Nemačku, a pre rata je pohađao te večernje škole i bio je najškolovaniji u tim selima. Možda mi je nedostajalo samo da kupim neku dobru loptu ili patike, nije bilo novca dovoljno za sve - istakao je on.

Mile Kitić Printscreen ,,Premijera - Vikend specijal"
 

Od malih nogu je znao - da je gotovo rođen za scenu.

- Nije bilo struje u školi, kad se setim, a roditeljski sastanak na kraju godine. Mi sastavimo klupe, ja se popnem na klupu i mi njima kao pravimo predstavu, koncert, tako da je to meni bila smernica ka ovome što danas radim. Čak imam i neke snimke, slave su bile, ja sam bio atrakcija na slavama sa par godina... Rano sam se opredelio za muziku - tvrdi Kitić, pa dodaje:

- Kasnije je bilo takmičenje pevača amatera oko Sarajeva, Hanka Paldum, ja, Šerif Konjević, takmičili smo se i ja sam tako počeo po kafanama da pevam. Hanka je bila vrlo uspešna, išla je redovno na korepeticiju, vežbala je po ceo dan. Pevali smo zajedno u jednom hotelu „Breza", ona ne spava po celu noć i ujutru sedne na autobus i ode da vežba - prisećao se.

Da nije pevač, inače, kaže da bi bio profesor. Godine 1970. je upisao tehničku školu, saobraćajni tehničar, otkravnici vozova.

- Da nisam muzičar, bio bih profesor fiskulture sigurno. Ali sam po zanimanju otpravnik vozova. Bio sam solidan i u fudbalu. U UNISU sam kao junior igrao, bila je jaka liga. Mnogo jake lige su to bile, igrao sam devet utakmica i 1972. sam počeo da se bavim muzikom, a 6. juna je okruglo pedeset godina kako se bavim muzikom - naglašava on, koji se posle priča iz mladosti osvrnuo i na, kako on kaže, svoje brojne „usputne stanice".  

Nema grada gde nisam imao curu!

- Sa više žena sam bio, u jednom momentu i sa deset. Nema grada gde nisam imao curu, ne vezu ali... Mlad sam se oženio, imao sam ljubavnicu i kad sam se oženio, imam i dan-danas. Pored Marte imam ljubavnicu i danas. Imaju sve kolege, neki izleti trenutni, nisu to ljubavnice. Jedno 80 odsto mojih kolega ima te izlete. Ode u Ameriku na turneju, vidi lepa žena, što se ne bi igrali - siguran je on.

Mile Kitić Printscreen ,,Premijera - Vikend specijal"
 

- To nisu ljubavnice, to su usputne stanice, ali i mi smo njima usputne stanice. Vole fino društvo, ne novac. Hoće da budu viđene, u dobar restoran dođe... - nabraja zatim Kitić, pa nastavlja o svojoj ćerki iz prvog braka, o kojoj se malo zna.

Sanja

- Ja sam se mlad oženio, dobio sam ćerku u prvom braku, to nije tajna. Nikada to nisam pokušao da sakrijem. Ja sam se razveo sa tom ženom 1994. to nema veze sa drugom ženom. Nikada ne bih krio svoje dete, viđamo se često, bar jednom nedeljno se viđamo. Ona ima dvoje zlatne dece, mala je jedna od najboljih balerina u Evropi. Ona i Elena se znaju, poštuju se, ali ne druže se mnogo. Uvek sam pričao da imam i Sanju, ćerku iz prvog braka, u sjajnom smo odnosu - istakao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike