Sintija Nikson proslavila godišnjicu braka! Sve što treba da znate o Kristini, ženi koja joj je promenila život (FOTO)

29.05.2022

07:16

0

Glumica i aktivistkinja su se venčale posle osam godina veze, u Njujorku

Sintija Nikson proslavila godišnjicu braka! Sve što treba da znate o Kristini, ženi koja joj je promenila život (FOTO)
profimedia-0647116327 - Copyright Profimedia

Sintija Nikson i Kristina Marinoni su proslavile 10 godina braka 27. maja tekuće godine. Poznato lice iz serije „Seks i grad" objavila je tim povodom zajedničke fotografije s izabranicom, koja je inače vrlo poznata aktivistkinja, a kojoj je sudbonosno „da" izgovorila u Njujorku posle osam godina veze. 

- Deset godina - potpisala je kratko Sintija svoju objavu, pa dodala srce i datum venčanja, te prikupila brojne lajkove, ali i česitke prijatelja i fanova širom sveta. 

 

 

Fotografa koji je ovekovečio romantičan prizor na krovu jedne zgrade nije isticala, ali je njena objava svakako „obišla" Instagram brzinom svetlosti. 

Detalji

Glumica se pre deset godina u „Carolina Herrera" haljini zavetovala dugogodišnjoj partnerki na večnu ljubav u Njujorku. U to vreme, sin Maks Elington Nikson Marinoni, kog je rodila aktivistkinja, imao je svega 15 meseci. O njegovom biološkom ocu se nije pričalo. 

S druge strane, Sintija ima sinove Semjuela i Čarlsa, koje je dobila s fotografom Denijem Mozesom, s kojim je bila 15 godina. 

Sa Kristinom se upoznala 2002. na jednom prosvetnom mitingu. Dve godine kasnije su počele i da se zabavljaju. Verile su se 2009, na mitingu održanom za legalizaciju istopolnih brakova u Njujorku. Nipošto nisu želele da uđu u brak dok se to ne finalizuje. 

 

 

- I te kako uživam kao verenica. Neće mi smetati i ako baš potraje - izjavila je bila 2010. godine Sintija za tamošnje medije, koji su se posebno bili interesovali za njenu orijentaciju. 

- Čitavog života sam bila s muškarcima i nikad mi se nije desilo da se zaljubim u ženu. Ali, kad mi se desilo, nije mi bilo čudno. Ja sam, prosto, žena zaljubljena u ženu - objasnila je ona, koja je ovu promenu mnogo bolje podnela od lika koji ju je proslavio, Mirande Hobs. 

Ako ništa drugo, nije delovala zbunjeno kao ona. 

Sintija Nikson Profimedia
 

Kristina

Sa aktivistkinjom, glumica čini jedan od najmoćnijih parova u Njujorku. Ona je prva žena u koju se Niksonova ikad zaljubila i, još uvek, jedina. 

Najpre, govorila je kako je biseksualka, da bi zatim insistirala da je samo i jednostavno - kvir. 

- To što sam se zaljubila u svoju sadašnju suprugu mi je jedno od najslađih iznenađenja u životu. Nije da su mi se bilo kakva nova vrata otvorila, nisam se osećala tako. Naprosto, dugo sam bila s različitim ljudima, koji su, eto, bili muškarci. Sada volim ženu i ona je divna - rekla je svojevremeno Sintija. 

Marinonijeva je započela svoju karijeru aktivistkinje pošto joj je prijatelj postao žrtva zločina iz mržnje. Ona se „autovala" 1995. u Bruklinu i otvorila je bila kafić koji je služio LGBTQ zajednicu.

S osobljem je često organizovala događaje ne bi li se borila za prava posle incidenta, za glas, jednakost, a to svakako čini i dan-danas. Jednako je strastvena i kada je edukacija u pitanju.

Studirala je ekonomiju i razvoj na Univerzitetu Kolumbija. Jedno vreme je radila u kancelariji nekadašnjeg gradonačelnika Bila de Blazija kao viši savetnik za partnerstva u zajednici. Godine 2018. je dala ostavku ne bi li se pridružila kampanji sadašnje supruge. 

 

 

Kada su istopolni brakovi u Njujorku legalizovani, venčale su se - na krovu jedne zgrade. Sintija je nosila haljinu, dok se Kristina bila opredelila za odelo. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike