Slavko Banjac posvetio pesmu Merimi Njegomir: Morao sam da je snimim, jako je to želela

28.05.2022

08:27

0

Autor: Marija Mitić

Kako kaže pevač, ovaj njegov gest je tek "delić poštovanja prema velikoj ženi i umetnici"

Slavko Banjac posvetio pesmu Merimi Njegomir: Morao sam da je snimim, jako je to želela
Merima Njegomir - Copyright Stefan Tomasević/ATAImages

Preranom smrću Merime Njegomir estrada je izgubila mnogo, pre svega izuzetan vokal i odanog prijatelja. Pevač Slavko Banjac , osim što je kolega, bio je i blizak prijatelj sa pevačicom, a sada će, njoj u čast, snimiti i pesmu.

Naime, radi se o numeri "Prašina", koju su on i Merima zajedno preslušavali, a pevačica ga je terala da je snimi, što će on sada i uraditi, posvećujući je upravo njoj.

24sedam/Nemanja Vujčić
Slavko Banjac

- Uradio sam pesmu koja je posvećena Merimi Njegomir. Nažalost povod je jako neprijatan, ali to je delić poštovanja prema toj velikoj ženi i umetnici. Pesma je poprilično teška, poprilično jaka i zahtevna. Pesma se zove "Prašina" i jako se ponosim zbog toga. Ta žena je zaslužila mnogo, otišao mi je dragi prijatelj - rekao je Slavko i bliže objasnio:

- To je snimljeno zato što je Merima želela da ja tu pesmu snimim. Još za života Meriminog smo je preslušavali kao demo i ja sam rekao: "Mama, ovo je teško, težak je tekst. Ne mogu samo da pevam balade", a  ona mi je rekla kako moram to da snimim. Kada se sve ovo dogodilo, odlučio sam da je uradim i posvetim njoj - ispričao je Banjac iskreno za Grand Online.

Antonio Ahel/ATAImages
Merima Njegomir

Podsetimo, Merima Njegomir, legendarna pevačica narodne muzike, preminula je u 69. godini 20. novembra prošle godine, nakon borbe sa kancerom pankreasa. 

Čuvenu pevačicu pamtićemo po brojnim hitovima poput pesama „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnogih drugih. Iza sebe je ostavila više od 25 albuma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike