On je Šabanu bio menadžer do poslednjeg dana! Progovorio o Ildi, Mirsadu, pa strašnoj nesreći: „Kako se to namestilo!"

26.05.2022

11:14

0

Saradnju sa Šaulićem nosi u najlepšem sećanju, a danas radi sa „nekim novim klincima"...

On je Šabanu bio menadžer do poslednjeg dana! Progovorio o Ildi, Mirsadu, pa strašnoj nesreći: „Kako se to namestilo!"
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Kada je menadžerski rad Sabita Saše Derviševića u pitanju, ime jedne muzičke zvezde se i dalje najviše izdvaja. Reč je, naravno, o pokojnom Šabanu Šauliću.

Saradnju sa njim i sam nosi u najlepšem sećanju.  

– Šaban i ja smo sarađivali od sedamdesetih, ali najintezivnije smo krenuli da sarađujemo u ratnim periodima i bio sam mu menadžer do poslednjeg dana - počeo je svoju priču Saša, piše „Espreso", ponosan na dugi niz radnih godina s ovom muzičkom legendom.

Upitan o tome kakve komentare sada sluša na terenu kada ugovara nastupe za neke druge pevače i koliko se u njegovom poslu oseća praznina otkada Šabana nema, odgovorio je:

– Da budem iskren, dosta gazdi se zna otvoriti, pa reći koliko je Šaban dovodio publiku. Znaju da kažu da su ranije, dok je Šaban bio živ, kada upadnu u neke dugove i kada imaju minus, da samo pozovu Šabana da im peva i da on napravi takav posao da se pokriju svi ti dugovi. Mi smo uvek dobro radili, Šaban je pravio posao i bilo je puno gde god da je on pevao.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
 

Sa Šauićevom porodicom je danas u kontaktu i, kako kaže, u dobrim su odnosima.

– Ilda je slučajno počela da peva. Ali Šaban mi nikada nije tražio ni ucenjivao da, tipa, moram da „sredim" Ildi nastup ako želim da i on radi. Nikada Šaban nije intervenisao za nju, ona je radila koliko je želela da radi - objašnjava Saša, koji se zatim dotakao i strašne nesreće u Nemačkoj, u kojoj je Šaban izgubio život.

„Upoznao sam ga s Mirsadom!"

– Ja sam prvi put i doveo Mirsada da svira uz Šabana. Ja sam ih upoznao. Sa ovog sadašnjeg gledišta bolje da nisam, ali sudbina je takva. Šaban je bio težak, sa njim nije bilo mogao da svira. Na prste dve ruke mogu da se nabroje solisti koji su mogli da prate Šabana. Ali ta nesreća u Nemačkoj. To kako se namestilo, ta nesreća i, danas mislim da je to samo sudbina bila jer neverovatno da se sve tako namesti i da stradaju i Šaban i Mirsad - ispričao je on.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike