Evrovizija počinje večeras, Konstrakta se oglasila: Kad izađem na binu u četvrtak, obuzeće me trema!

10.05.2022

18:09

0

Autor: Marija Mitić

Duška Vučinić dala je svoje prognoze o pobedi na ovogodišnjem takmičenju

Evrovizija počinje večeras, Konstrakta se oglasila: Kad izađem na binu u četvrtak, obuzeće me trema!
profimedia-0689990644 - Copyright Profimedia

Naša predstavnica na Pesmi Evrovizije u Torinu, Ana Đurić Konstrakta, sa pesmom "In corpore sano", nastupiće u drugom polufinalu u četvrtak, a pred večerašnje otvaranje Evrosonga ona se obratila publlici u Srbiji, putem uživo uključenja u televizijsku emisiju.

Konstrakta je otkrila da li je počela da oseća tremu sada kada se njen nastup, o kojem se već dugo govori, primakao.

 - Trudim se da racionalizujem pritisak koji imamo, jer znam da ćemo uraditi sve što je do nas. Podrška koja postoji prija i nismo primorani da „guramo“ priču, već se ona sama stvara. Nastup je manje više isti, samo je na drugačijoj bini i biće malo drugačije sniman – kazala je Konstrakta u emisiji „Mi danas“.

Printscreen K1Tv
Konstrakta i Duška Vučinić

- Pretpostavljam da kada u četvrtak sednem na stolicu i vidim sve te ljude okolo, da će mi to možda probuditi tremu. Volela bih da uđemo u finale i da ispunimo očekivanja gledalaca. To nam je cilj i ako uđemo u finale smatram da smo dobri.

Kada je reč o pesmama koje se njoj dopadaju, Ana je kazala da kada je upoznala izvođače, drugačije je doživela njihove numere. 

- Ukrajina je zanimljiva, ima dobre momente u pesmi, ali mi je rep deo najlošiji. Norveška mi se sviđa, Italija takođe, kao i sve komšije. Jermenija mi je simpatična, Litvanija, Australija. Sviđa mi se Portugal, a Albanka ima hit – kazala je Konstrakta na K1 televiziji.

Član srpske delegacije u Torinu, Duška Vučinić je danas takođe, u svom maniru, direktno i bez zadrške, govorila o organizaciji na Evrosonogu.

Profimedia
Konstrakta

 - Danas smo nasmejani jer je konačno granulo sunce u Torinu. Ono kinetičko sunce na bini definitivno ne radi. Potrudili su se svi, oko našeg nastupa posebno, jer je i za njih ovo mala predstava, nije običan televizijski nastup. Organizatorima smo izazov i ponosni su što imaju ovakav nastup. Prethodnih godina je uvek sve ličilo jedno na drugo, pogotovo ove godine. Dali su nam i u minutaži više vremena za probu. Naša Ana je definitivno među dvoje ili troje izvođača koji privlače najviše pažnje. Na tirkiznom tepihu je izdominirala, što bi se reklo žargonski. Daju nam svi dobru povratnu energiju, a podršku iz Srbije svi osećamo. Nema histerije već tople prepoznatljivosti i poštovanja. 

Duška Vučinić se zatim osvrnula na kladionice, koje poslednjih dana "gore"!

- Italija je mnogo stradala u odnosu na druge evropske zemlje tokom pandemije i tu definitivno moramo da nađemo opravdanje. Mislim da su Italijani zbog San Rema sebi malo dali za pravo da misle da će lako organizovati Evroviziju. Imaju peh sa kinetičkim suncem i to može svima da se desi, ali stalno se čeka na probe u malim prostorijama, ispred šatora za testiranje na kovid dok pada kiša. Suštinski, ovo je televizijski šou i verovatno nikoga ne zanima da li mi četiri sata čekamo na testiranje. Najvažnije je da u prenosu sve izgleda spektakularno i da ćemo ovu Evroviziju pamtiti po sjajnim nastupima. 

Antonio Ahel/ATAImages
Duška Vučinić

- Oni su divni momci i dajem sve pohvale za pesmu. Ali, ovo je muzičko takmičenje i treba da ostane takvo, i da se takmiče pesme. Ima atmosfere podrške i njima i Ukrajini, i to je sve u redu, ali pesma je ta koja mora da pobedi. Ja sam lokal patriota. Da naša pesma nije naša, bila bih mnogo ljubomorna na tu državu, kompzitora i izvođača koji je napravio takvu pesmu.  Šta god se desilo, i ma kako prošli, meni je ovo najgenijalniji i najbolji nastup i toliko sam ponosna da meni drugo ne treba. I Končita je rekla za Anu: Ovo je pobednik! Nije samo region taj od koga se mogu očekivati poeni. Mi želimo da dopremo do ljudi iz estonskog sela, i verujem da jesmo, ali nikad ne znaš. Radimo sve što možemo - zaključila je ona.

Podsetimo, Evrosong počinje večeras, sa direktnim prenosom na prvom kanalu RTS-a od 21 čas. Drugo polufinalno veče održaće se 12. maja, kada će nastupiti i Konstrakta, pod rednim brojem tri, dok je velio finale zakazano za 14. maj, odnosno subotu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike