Kemiš je „kriv" za to što Begovića danas - nema ko ne zna! Hit detalj iz pevačeve prošlosti: Od mene nije bilo srećnijeg čoveka!

07.05.2022

18:45

0

Samo je jedan susret bio dovoljan...

Kemiš je „kriv" za to što Begovića danas - nema ko ne zna! Hit detalj iz pevačeve prošlosti: Od mene nije bilo srećnijeg čoveka!
ATAImages/Antonio Ahel

Enes Begović je još tokom srednjoškolskih dana nanizao uspehe na muzičkim festivalima poput Ilidže, međutim, pravi preokret u njegovoj karijeri dogodio se prilikom susreta sa tadašnjim direktorom „Diskotona", kao i sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom. Naime, samo je jedno viđanje bilo dovoljno, te rad na numeri „Siroče" - da nastae „bum" zbog kog je postao poznat širom regiona.

Zahvaljujući drugom albumu koji je radio sa suprugom Zorice Brunclik osigurao je mesto na estradi, a doštampavanje tiraža njegove LP ploče i danas mu budi posebne uspomene, objasnio je on u jednoj emisiji.

„Mislio sam da se šale!"

-  Odatle je sve krenulo. Došao sam tad prvi put za Beograd, čuveni fotograf Zoran Kuzmanović Munja me je slikao za omot i ja sam se vratio za Bosnu. Nakon nekih mesec dana od objavljivanja albuma, budi me fiksni telefon i kaže mi supruga da me zove direktor „Diskotona". Viče: „Dođi, hitno je, dobra je vest, doštampavamo tiraž", a ja sam mislio da me foliraju, ali nisu. Ta moja ploča je prodata u preko 180.000 primeraka, to može Kemiš da posvedoči, klepili smo lovu za to (smeh). Šalim se, jedan od krivaca za moju karijeru je upravo Kemiš - prisetio se Begović.

Enes Begovć, ATAImages/Antonio Ahel
 

Već posle mesec dana, usledio je još jedan veliki poziv.

- Posle mesec dana ponovo su me zvali da kažu da moraju da doštampaju tiraž na još 20.000, pa još i još. Posle dolaze novinari, pozivi, pa sam dobio i Platinastu ploču za tiraž. Kakav Džorž Majkl, niko srećniji na svetu od mene nije bio.

Miroljub Aranđelović Kemiš, ATAImages/Antonio Ahel
 

Samo jedno pojavljivanje na televiziji, takođe, donelo mu je enormnu popularnost i ogroman tiraž.

- To treba da čuju ovi mladi pevači, samo jednom sam se pojavio u emisiji kod Zorana Kapetanovića i ploča je već bila prodata u 100.000 primera. Posle su došle ostale emisije i gostovanja - objasnio je Enes u emisiji „Iz profila" i osvrnuo se na današnje mlade pevače koji tek kreću put uspeha.

- Kad čujem da je neko nezadovoljan tretmanom na televiziji, to mi je neverovatno, pa mi nismo mogli da dođemo do televizije, to je za nas bila misaona imenica - zaključio je on.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti