Vesna Zmijanac o pucanju braka Kemišom: Nisam bila spremna da budem žena na kojoj počiva kuća

27.03.2022

09:22

0

Pevačica isiče da je od harmonikaša mnogo naučila, što o životu, što o muzici, a njihov odnos je opisala kao veoma miran

Vesna Zmijanac o pucanju braka Kemišom: Nisam bila spremna da budem žena na kojoj počiva kuća
Vesna Zmijanac - Copyright Printscreen Kurir TV

Zbog Miroljuba Aranđelovića Kemiša dve velike muzičke dive Vesna Zmijanac i Zorica Brunclik nisu razgovarale tri decenije.

Na šarm poznatog harmonikaša prvo je pala Vesna Zmijanac, a potom i Zorica. Iako se pisalo da je Brunclikova otela Vesni muža, Kemiš je to demantovao, a zvezde estradne stare garde nekako su uspele da zakopaju ratne sekire.

U „pokušaju autobiografije“, koji nosi naziv velikog hita „Kad zamirišu jorgovani“, Vesna je govorila o muškarcima koji su ostavili veliki trag u njenom ljubavnom životu, te je tako i evocirala uspomene na svog prvog muža.

24sedam/N.V.
Vesna Zmijanac

 

- Otprilike u isto vreme, pa i nešto pre moje prve ploče, upoznala sam Miroljuba Aranđelovića Kemiša, čoveka koji će kasnije (kada već budem imala snimljenu i svoju veliku, LP ploču) postati moj prvi zvanični suprug, i koji će raditi sa mnom i za mene na nekim od mojih narednih ploča - navodi Zmijančeva, pa otkriva kada je shvatila da joj leptirići rade na pomen Kemišovog imena. 

Kako je objasnila, bilo je to krajem sedamdesetih godina, kada se Kemiš vratio u Srbiju i počeo da nastupa po kafanama uz magistralu. 

Printscreen ,,Uživo sa Lukasom"
Vesna Zmijanac

 

- U početku su naša viđanja bila retka, a veza klimava. Razdvojeni poslom, često stotinama kilometara daleko jedno od drugog, nismo bili baš nešto preterano vezani. Ali, računalo se da smo zajedno. U toj neobaveznosti ubrzo smo nekako i prekinuli naše zabavljanje. Kao kada neko dune u sveću. Mrak. Ništa. No, da se ne bih kasnije vraćala na to, želela bih sada da opišem naše ponovno zbližavanje, koje se na kraju završilo brakom. Mojim prvim brakom i jedinom svadbom (jedinom svadbom u mom životu na kojoj sam ja bila mlada) - priča ona i dodaje da joj je odnos sa Kemišom ostao u lepom sećanju. 

- Posle našeg razlaza Kemiš se ubrzo oženio, ali je u tom braku ostao kratko. Period pevanja uz njega (kao i u vreme našeg kasnijeg zajedništva) ostao mi je u lepom sećanju. Posle brzog razvoda Kemiš je otišao u vojsku, a iz vojske – pravo u moj stan i u brak sa mnom.

Glamurozna i velika svadba, a ona smerna i dostojanstvena mlada. 

 

 

- Svadba k'o svadba. Velika i lepa. Mnogo kolega i koleginica, koji naravno nisu odoleli da ne uzmu mikrofon. Pevali su svi. Čak i ja, iako sam se na početku trudila da budem prava mlada – vesela, ali smerna, dostojanstvena. 

Brak i život sa Kemišem su kako kaže, bili su obični i mirni. 

- Mnogo rada, naravno. U početku smo stanovali u mom stanu. Kasnije smo se selili, ali ništa vredno pomena.

Rastali su se u miru, a iz braka sa njim je ponela ogromno iskustvo. 

- Razvod nam je bio kao i brak: miran, suzdržan i dogovoren. Od Kemiša sam mnogo naučila, mnogo mi je u daljoj karijeri koristilo njegovo veliko muzičko iskustvo, umeće i znanje, koje mi je štedro prenosio. Razišli smo se u trenutku kada smo o istim (i zajedničkim) stvarima počeli različito da mislimo navodi ona i otkriva detalje pucanja njihovog braka: 

ATAImages/Antonio Ahel
Vesna Zmijanac

 

- Još nisam bila spremna da budem i supruga (u pravom smislu reči) i žena; ona na kojoj, kako kažu, počiva kuća. Nisam htela ni da budem u senci. Dece nismo imali, stare spone su polako pucale, novih nije bilo. I, kao najvažnije, nedovoljno me je privlačilo ono iza onih, tek odškrinutih vrata, vrata kraljevstva koje mi je (već i u tom trenutku) pripadalo. Moj put je bio (samo) moj put. Morala sam njim. Dokle god puta ima. Do vrha, ako već put ka vrhu vodi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike