Sprovedena anketa: Srbija ima veći broj glasova od svih zemalja nekadašnje Jugoslavije zajedno na predstojećem Evrosongu!

02.05.2022

21:00

1

Autor: Marija Mitić

Da li je ovo još jedan nagoveštaj da nam se smeši pobeda?

Sprovedena anketa: Srbija ima veći broj glasova od svih zemalja nekadašnje Jugoslavije zajedno na predstojećem Evrosongu!
Konstrakta - Copyright Profimedia ATAImages/Antonio Ahel

Predstavnica naše zemlje na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije, Ana Đurić Konstrakta, ima velike šanse za pobedu. Naime, još nakon domaćeg izbora Konstraktin hit "In corpore sano" zaludeo je čitavu našu zemlju, potom region, a nešto kasnije i Evropu, pa je tako trenutno na kladionicama na 11. mestu.

ATAImages
Konstrakta

Ipak, to nije sve. Kako piše sajt Wiwibloggs, koji se bavi ovim prestižnim muzičkim takmičenjem, prema anketi koju je prethodno sprovodio, Konstrakta ubedljivo ima najveći broj glasova od svih zemalja učesnica koje su nekada činile Jugoslaviju. Naime, kada se saberu glasovi koje su dobile sve zemlje našeg regiona poput Crne Gore, Hrvatske i drugih, one zajedno imaju manje glasova od glasova publike koje je dobila Konstrakta.

Naša umetnica ima 46,83 odsto glasova ispitanika, što je skoro polovina od ukupnog broja glasova. Ostatak glasova podeljen je prilično podjednako između četiri preostale zemlje. Slovenija je prema ovoj anketi osvojila drugo mesto sa 975 glasova, dok je Crna Gora na trećem sa 903 glasova.

24sedam/Danica Božović
Konstrakta

Čini se da je ovo još jedan jasan pokazatelj kolike su šanse Srbiji za pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji koja se održava u Torinu, 10., 12. i 14. maja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike