Oglasio se advokat Darka Lazića pošto je pevač pušten na slobodu: Test je pozitivan na drogu

27.04.2022

20:33

8

Kako je on objasnio, Lazić je maksimalno sarađivao sa policijom

Oglasio se advokat Darka Lazića pošto je pevač pušten na slobodu: Test je pozitivan na drogu
aerodrom_20022022_0170 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Darko Lazić proveo je u policijskoj stanici na Novom Beogradu više od 10 sati, pošto je priveden zbog prebrze vožnje i alkoholisanog stanja. Po otrežnjenju, oko 16 časova, u Prekršajnom sudu je dao izjavu u prisustvu advokata, posle čega mu je izrečena maksimalna kazna za prekoračenje brzine i povišen nivo promila alkohola u krvi.

Ovim povodom oglasio se i pevačev advokat koji je pojasnio celu situaciju.

ATAImages/Antonio Ahel
Darko Lazić

 

- Darko Lazić je danas oko 16 časova priveden u zgradu Prekršajnog suda u Beogradu u Savskoj ulici. U prisustvu advokata dao je odbranu dežurom sudiji, gde je u celosti priznao izvršnje prekršaja vožnje bez vozačke dozvole, uz napomemu da poseduje vozačku dozvolu u inostranstvu koju još nije uspeo da preuzme - kaže Darkov menadžer Enes Mirsov i dodaje:

- Takođe, priznao je da je popio nekoliko alkoholnih pića pre polaska, i nije sporio visinu izmerenog alkohola. Tačna je činjenica da je, prilikom uzorkovanja, droga test pokazao da je pozitivan na prisustvo narkotika, ali Darko se tom testu dobrovoljno podvrgao, maksimalno je sarađivao sa radnicima policije, znajući da nista od narkotika nije konzumirao, tako da ostaje pitanje kako se narkotik pronašao u njegovom organizmu - kazao je Mirosv za „Alo".

 

 

- Pretpostavljao je da je u pitanju nesporazum, i da je uzeo pogrešnu čašu pića, jer je u društvu bilo mnogo nepoznatih lica, al' je prihvatio da se ova agonija završi danas i maksimalno je novčano kažnjen ukupnom kaznom od 200.000 dinara. Dodao bi samo da su navodi da se bahato ponašao u policijskoj stanici neistina i da se oko celog slučaja podigla bespotrebno velika drama. Darko će za prekoračenje brzine na autoputu platiti mandatnu kaznu u iznosu od 10.000 dinara - dodao je menadžer Darka Lazića.

Podsetimo, Lazić je dobio maksimalnu kaznu koja može da se dobije za vožnju pod dejstvom alkohola i droge. U pitanju je 200.000 dinara, kao i godinu dana zabrane upravljanja motornim vozilom. Za prekoračenje dozvoljene brzine mu sleduje prekršajni nalog. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike