Lazić odvezen iz policijske stanice! Na četiri sata ga obilazili dok nije bio spreman za pokret, preti mu ozbiljna kazna

27.04.2022

14:10

1

Pevač je u ranim jutarnjim satima bio priveden zbog bahate vožnje, na auto-putu na Novom Beogradu

Lazić odvezen iz policijske stanice! Na četiri sata ga obilazili dok nije bio spreman za pokret, preti mu ozbiljna kazna
Copyright Darko Lazić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Darko Lazić bio je priveden jutros oko četiri sata na auto-putu kod Sava centra. Tada, zaustavio ga je presretač jer je na mestu na kome je ograničenje 80, vozio 117 kilometara na sat. Pevača su, prema daljim navodima, od tada obilazili nadležni na četiri sata i proveravali u kakvom je stanju, pošto mu je bio urađen i droga i alko-test.

On je pokazao kako je Lazić pozitivan na kokain, a imao je i 0,91 promila alkohola u organizmu.

Sada, on je prebačen kod sudije za prekršaje i tamo se nalazi već više pola sata, prema nezvaničnim saznanjima „Kurira". Takođe, prema daljim medijskim napisima, utvrđeno je da je bio vozio bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta u decembru 2013. godine.

Pevač je, inače, pre dva meseca rekao kako je ponovo polagao vožnju i da je dobio vozačku dozvolu. Njegova bivša verenica Marina Gagić je „Telegrafu" napomenula kako je njoj rekao kako i ima dozvolu, te da je pre incidenta oko deset uveče odvezao sina Alekseja kući.

O daljim dešavanjima nije bila obaveštena dok se vesti nisu pročule i u medijima.

Prema našem Zakonu zbog svih prekršaja preti mu kazna zatvora do dva meseca, ali može biti kažnjen i novčanom kaznom oko 200.000 dinara. Naime, za vožnju bez vozačke dozvole preti mu kazna zatvora od 30 do 60 dana ili novčana kazna od 100.000 do 12.000 dinara, objašnjava „Telegraf".

Sudija će odlučiti

- Nakon zaustavljanja u krvi Darka Lazića nađeno je oko 0.91 promila alkohola što se tretira kao visoka alkoholisanost i predviđena je novčana kazna od 20 do 40 hiljada dinara, 8 kaznenih poena i 4 meseca zabrane upravljanja vozilom. Identična je kazna i za vožnju pod dejstvom kokaina. Na njemu nije moguće primeniti kaznu zabrane upravjanja vozila, ali ni kaznene poene jer svakako nema vozačku dozvolu. Sudija će odlučiti da li će danas nakon njegovog saslušanja odrediti mu čak i pritvor - priča izvor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike