Viki sprema šta stigne, Marija i Ceca odmeravaju snage: Ovako će ekipa žirija „Zvezda Granda" proslaviti Vaskrs!

23.04.2022

20:22

0

I kad se u studiju na Košutnjaku isključe kamere, vlada praznična atmosfera

Viki sprema šta stigne, Marija i Ceca odmeravaju snage: Ovako će ekipa žirija „Zvezda Granda" proslaviti Vaskrs!
Copyright Žiri “Zvezda Granda”, 24sedam/Katarina Mihajlović

Iako se često priča i piše o njihovim sukobima, članovi žirija talent-šoua „Zvezde Granda" i te kako se zajedno raduju Vaskrsu, te proslavi u krugu najmilijih.

– Godinama unazad se u našoj porodici Vaskrs proslavlja onako kako tradicija nalaže. Poslednje dve godine se radujem kada mogu u čarima praznika da uživam sa mojim unukom. Nas dvoje se odlično slažemo, puštam ga da me pobedi u tucanju jajima, a on se naravno raduje prazniku. Ove godine praznik bi, prema planovima, trebalo da provedem radno, jer ću u nedelju uveče imati koncert - počela je Ceca Ražnatović u razgovoru za „Blic" pa dodala kako joj, međutim, naslednica ipak neće sedeti za porodičnim stolom.

- Anastasija se organizovala i sa svojim društvom putuje u Italiju, tako da ću praznični ručak provesti kod kuće, a potom odlazim na koncert – objasnila je, pa se njena kuma i koleginica Viki Miljković nadovezala s dešavanjima iz svog doma.

– Vaskrs i Božić nikada ne radim. Imamo tradiciju koje se držimo dugi niz godina. Uvek petkom farbamo jaja, obožavam to da radim, volim da crtam, da šaram. Pripremamo se za vaskršnju liturgiju jer postimo ceo post. Tog dana na stolu moraju da budu omiljena jela svakog od nas. Muški su zaduženi za druge neke poslove, kada je kuhinja u pitanju ja sve radim. Spremam jako predjelo, dosta salata, pita, kiflica, pogačica, pa glavno jelo, supu, sarmu, tu je i pečenje – priča pevačica za pomenute medije.

Zatim, otkrila je da li se brojni sukobi članova žirija koji se odviju pred kamerama nastavljaju i pošto se one isključe.

– Kako kada, nastavlja se naravno, to je sve iskreno. Saživeli smo se svi i kada me neko iznervira, to bude u trenutku. Nisam zlopamtilo, praštam ljudima generalno. Neke situacije me pogode u trenutku, umeju da mi nateraju suze na oči, ali svako od mojih kolega je meni mnogo toga lepo učinio.

Snežana Đurišić takođe Vaskrs provodi s porodicom, a ovom prilikom se dotakla i vremena kada se to u njenoj kući nije praktikovalo.

Snežana Đurišić Antonio Ahel/ATAImages
 

– Uvek sam kod kuće i oko mene su porodica i dragi ljudi, i taj dan se provodi u tom društvu. Suština je u tome da se porodica okupi, radimo isto što i drugi ljudi. Tu je ručak koji vole ukućani i naravno vaskršnja jaja kao simbol – rekla je, pa nastavila:

– Dete sam vojnog lica i u našoj kući se u to vreme nisu farbala jaja, niti su se slavili praznici. Uvek je mama nekako našla način da nas obraduje sa nekim ofarbanim jajetom, da li je to donela komšinica, ne sećam se, bila sam jako mala. Kasnije kada sam se udala, to je bio moj izbor i srećna sam zbog toga.

Snežana smatra da do sukoba mišljenja između članova žirija ne dolazi zbog jaza u generacijama.

– Pristojnost ne povezujem sa generacijama, to je osobina koja je neophodna kada je u pitanju ovaj šou program. Ne podrazumeva zakopčavanje do grla, nego nošenja onoga čega ste obukli. Meni ni iz džepa, ni u džep, što je neko go, ali ako smo svi mi tu i taj neko želi da bude umetnik i dobar pevač, mora da vodi računa da ne bude vulgaran – zaključila je pevačica.

Đorđe David je otkrio kako on doživljava ovaj praznik, a kako njegova ćerka.

– Treba da budem ponosan kao čovek koji je rođen u ovoj zemlji, i da praznike koji obeležavaju pravoslavlje moram da čuvam i gajim, s obzirom na to da imam ćerku i velika mi je želja da ostane u Srbiji i nađe svoj hleb – kroz osmeh je izjavio on, pa takođe napravio osvrt na brojne svađe s kolegama iz odlučujućih stolica.

Đorđe David Antonio Ahel/ATAImages
 

– Izašli su iz priče i odavno ih ne zanima šta se dešava u svetskim okvirima. Bosanac je prestao da komponuje, i Ana se posle tužne životne priče malo povukla. Svađa je mast takmičenja – naglasio je roker, pa obelodanio ko mu sada najviše prija:

– Viki je prva, ona je neko sa kim sam divan kontakt napravio. Marija je neko ko mi isto tako prija. Snežana sa nekom svojom ozbiljnošću, dosta je posvećena crkvenim kanonima, Bosanac kada ga uhvate lutke kada postane duhovit.

Harmonikaš i aranžer poštuje sve običaje i uživa u provođenju vremena sa porodicom.

– Moja supruga zna sve po redu kako ide, ujutru se ustane, doručkujemo, zapalimo sveću, čita se Oče naš, sprema se ručak, pa izađemo malo napolje na kolače i istucamo se sa jajima. Džidža i supruga farbaju jaja, ja to ne radim – ispričao je pa se na kratko prisetio detinjstva.

- Tada se nije slavilo. Svi koji kažu da jeste, lažu - tvrdi on.

Inače, Šerifovićeva i Ceca bile su rešile da ovom prilikom i odmere snage - naime, članovi žirija su se postarali da se i na snimanju emisije oseti praznični duh, pa su tako pevačice među prvima ušle u okršaj u tucanju jajima. Marija je nakon dužeg vremena biranja procenila koje će joj doneti pobedu, dok s druge strane folk diva nije puno razmišljala.

Ostali članovi žirija su ih zadirkivali tokom borbe, ali njih dve su maksimalno uživale. Na kraju, posle dve runde, odlučile su da rezultat bude - nerešeno.

Marija Šerifović ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike