Sanja Maletić iskreno o bolesti i neuspelim pokušajima vantelesne oplodnje: Od deteta neću odustati sve dok dišem!

05.04.2022

16:08

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica se već godinama unazad sa svojim suprugom bori za potomstvo

Sanja Maletić iskreno o bolesti i neuspelim pokušajima vantelesne oplodnje: Od deteta neću odustati sve dok dišem!
Sanja Maletić - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevačica Sanja Maletić već godinama unazad se sa svojim suprugom bori za potomstvo. Osim stresa, emotivne i fizičke iscrpljenosti, da stvar bude gora, pevačica vodi još jednu bitku - sa autoimunom bolešću Hašimoto.

Ipak i pored svega, pevačica kaže da neće odustati od namere da se ostvari u ulozi majke, sve "dok diše".

 - Dokle god dišem, dokle god postoji bilo kakva šansa od Boga i prirode ja sam tu i odustati neću. Suprug i ja smo pokušavali više puta, nije uspelo. U današnje vreme brzo se živi, čovek nema vremena da se isplače i odboluje kada dođe kući iz bolnice nego odmah mora da ide dalje i završava druge stvari, druge obaveze - počinje pevačica i otkriva šta joj najteže pada.

Printscreen Instagramsanja_maletic_official
Sanja Maletić

- Problem je što ne možeš da objašnjavaš ljudima potanko. Ali, kad dođeš na primer na emisiju da ispoštuješ, a prethodni dan si imao neuspeh u bolnici, teško je smejati se, a iza sebe imaš neuspelu borbu. Problem je što nemaš vremena da preboliš i ožališ. Sve u svemu, cilj te drži pozitivnim. To je najlepši mogući cilj koji čovek može sebi da postavi. Moraš da budeš dobar, nasmejan, smiren, nežan i tih. Ti onda ideš, ne razmišljaš o stvarima koji su na margini i samo gaziš - priča Sanja i osvrće se na probleme koje ima sa štitnom žlezdom, te Hašimoto i otkriva koliko sve to utiče na njeno normalno funkcionisanje.

- Dobila sam bolest štitne žlezde, a uz to i gratis Hašimoto koja je popričično teška autistična bolest. Gospodin Japanac i ja pričamo. Kada imam obaveza, onda se ujutru dogovorimo o svemu. Bitno je da psihološki sebe namestiš i diriguješ ti, odnosno opet sam ja gospodar. Koliko god to bila teška bolest, ima nade. Postoji jedan lep tekst "Ja se zovem Hašimoto" i možete da vidite sa čime se sve susreću ljudi iz vaše okoline. Kad to budete pročitali svi će te znati kako da se ophodite prema ljudima.

Printscreen Youtube/grandmagazin
Sanja Maletić

- Na primer: "Vidimo se na kafi u dva", pa vam u dva pošalju poruku da ne mogu da izađu iz kuće pa moraju da slažu... Znajte da to nije do njih nego do bolesti koja ih čini takvima. Žena sam koja stoji čvrsto na nogama i dokle god dišem, ja vučem konce i gazda sam svog života. Ne dozvoljavam da me bilo šta poremeti, jednostavno ne dam - rekla je Sanja za Novu, koja je inače do sada više puta imala neuspele vantelesne oplodnje, a poslednji put je od iste, koju je imala zakazanu u Pragu, odustala upravo iz zdravstvenih razloga.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike