Potresna ispovest Goce Tržan o vantelesnoj oplodnji: „Peti put pokušavamo da prevarimo Boga"

21.03.2022

11:42

2

Pevačica ne gubi nadu da će uspeti da zasnuje porodicu sa surpugom Rašom Novakovićem

Potresna ispovest Goce Tržan o vantelesnoj oplodnji: „Peti put pokušavamo da prevarimo Boga"
Goca Tržan - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Goca Tržan ne odustaje - dok čeka rezultate petog pokušaja vantelesne oplodnje kojoj je podvrgnuta pre desetak dana u Pragu, sve nade ulaže u to da će uspeti da zasnuje porodicu sa suprugom Rašom Novakovićem. Njihov put je možda teži, ali par je nastavio proces i upravo to je i bio razlog zašto se pevačica povukla sa festivala „Pesma za Evroviziju", gde je trebalo da nastupi sa pesmom „Fitilj".

Ovih dana će saznati rezultate.

- Kad doživite razočaranje, kažete da nećete više. Ko nije prošao kroz proces vantelesne oplodnje, ne zna kakav je to osećaj. Mi se nadamo, želimo i pokušaćemo ponovo, pa šta bude. Ne odustajemo. Da li ćemo opet ići u Prag, to ne znam. Zadovoljna sam sobom, ostvarena, nemam niti jedan razlog da budem nesrećna - priča Goca, piše „Gloria", a ona nastavlja o tome kako nije žena koja lako odustaje i naglašava kako će pokušavati sve dok nije rizično za njen život.

- Sve dok nije rizično za moj život, ja ću pokušavati. Imam jedno dete, ćerku Lenu, koja raste i o kojoj treba da se brinem. Najvažnije je da sam zdrava - dodala je ona, koju ne obeshrabruju godine u kojima je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goca Tržan (@gocatrzan)

 

Priznaje i da je kompletan proces, kao i prihvatanje neuspeha, emotivno vrlo iscrpljujuć.

- Svaki put se nadate, a kada ne uspete, očekivano je da padnete. Međutim, ne želim da se predam, iako hormonske terapije koje prate proces nisu nimalo lake. Želim da verujem da je moguće, jer smatram da moj suprug i ja zaslužujemo bebu. Mnogo je važno da svemu tome pristupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe, ne znači da smo on i ja manje vredni kao ljudska bića. Odavno sam se sa tim pomirila.

„Ovo ne treba da bude tabu tema"

Oko 18 odsto parova u Srbiji ima problema sa planiranjem željene trudnoće. Za oko 50 odsto njih vantelesna oplodnja je jedini prihvatljivi metod, koji se preporučuje tek kada drugi, jednostavniji metodi nisu dali rezultata.

Goca govori na ovu temu kako bi ukazala - da ona ne treba da bude tabu.

- Mnogi parovi ne otkrivaju ni svojim familijama da idu na vantelesnu oplodnju pošto na Balkanu postoji primitivan stav da su oni koji ne mogu prirodno da začnu manje muškarci ili žene, da manje vrede, što je potpuno pogrešno shvatanje.

- Saveti doktora su tu od presudne važnosti jer mi pokušavamo da prevarimo Boga, da prevarimo okolnosti koje su nas snašle. Ako uspemo da prevarimo sudbinu, prevarili smo je - istakla je Tržanova za pomenute medije, pa dodala da se ne plaši toga da će tokom javnih nastupa na ovu temu sebe previše ogoliti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goca Tržan (@gocatrzan)

 

- Nemam problem s tim. Dugo sam na sceni i znam šta mogu da otkrijem i kako to može da se razume. Imam mnogo više slojeva nego što se čini. Sve proživljavam duboko u sebi i analiziram i nikada ne bih učinila nešto što bi moje najbliže povredilo. O vantelesnoj oplodnji govorim otvoreno jer želim da pomognem svim onim parovima koji muče istu muku i ukažem im da nema razloga da ih ičega bude sramota.

Velika podrška u svemu joj je ćerka iz prvog braka, Lena.

- Lena sve razume i podržava me. Često mi tako dobro analizira neki problem da me protrese, razdrma i ukaže kako da se postavim. Ona je moj oslonac, kao i ja njen i, zbog nje, moram da istrajem i borim se za svoje ideje jer tako i njoj dajem primer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goca Tržan (@gocatrzan)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike