Goca Tržan očekuje rezultate pete vantelesne oplodnje: Ako bude neuspešno, izdržavaće dete iz doma

17.03.2022

12:33

6

Autor: Marija Mitić

Pevačicu svako javljanje loših vesti nakon ovog zahvata, dovodi do depresije

Goca Tržan očekuje rezultate pete vantelesne oplodnje: Ako bude neuspešno, izdržavaće dete iz doma
Goca Tržan i Raša Novaković - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Goca Tržan pre samo dve nedelje bila je u Pragu gde se još jednom, nakon više bezuspešnih pokušaja, podvrgla vantelesnoj oplodnji. 

Pevačica sada sa nestrpljenjem očekuje da joj iz ove klinike jave rezultate procedure, a neizvesnost joj teško pada.

- Kad god mi jave da vantelesna nije uspela i da nisam zatrudnela, upadnem u depresiju. A onda se pitam: "Zašto ovo radim?" I svaki put u sebi moram da nađem odgovor i snagu da idem dalje. Jer vredeće ako uspem! Snagu crpim iz ljubavi prema životu. Okružujem se ljudima koji mi se sviđaju, dobrim knjigama i muzikom - kaže pevačica i dodaje da vantelesna oplodnja veoma utiče i na njeno telo i na misli - priča Goca i otkriva kroz šta sve žene prolaze kada se odluče na ovu nimalo jednostavnu proceduru.

ATAImages/ A.A.
Goca Tržan

- Borba za potomstvo zvuči plemenito, a zapravo je reč o kuluku, teškoj muci i pritisku. Nimalo nije lako istrpeti hormonsku terapiju. Mesec dana se osećam kao da sam luda i imam bipolarni poremećaj, loše sam volje... Naduje mi se stomak jer zadržavam vodu. Ma mozak mi se naduje! A onda posle svega što prođem sledi neizbežno pitanje: "Da li vam je uspela vantelesna oplodnja?" Ma ajde marš više! Preko glave mi je da odgovaram na takva pitanja, jer je to moja intima koja je vrlo osetljiva.

Goca iz prvog braka, sa Ivanom Marinkovićem, ima ćerku Lenu (15), a sada joj je najveća želja da dobije dete i sa suprugom Radomirom Novakovićem Rašom.

- Želim bebu sa čovekom koga iskreno volim, koji je pažljiv, pametan i u kog imam poverenje... To nije toliko njegova potreba koliko je moja - priča pop zvezda i otkriva da je pomišljala i na usvojenje deteta, ali je i tu nailazila na prepreke. Naime, prema našem zakonu, žena od 48 godina ne može da usvoji tek rođenu bebu, jer razlika između usvojitelja i usvojenika ne sme da bude veća od 45 godina.

Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages
Goca Tržan i Raša Novaković

- Procedura oko usvajanja dece je jeziva jer moraju da se ispune razni zahtevi, a ima i određenih ograničenja. Moraš dve-tri godine da prikupljaš papire i mlatiš se sa glupostima. Pričala sam sa Sergejem Ćetkovićem, koji je usvojio ćerke i koji će pokušati da uradi nešto da se te procedure ubrzaju. Pošto ne možemo da usvojimo bebu, Raša i ja smo se dogovorili da izaberemo dete koje ćemo finansijski pomagati - rekla je Tržanova za Informer.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike