Ed Širan optužen da je njegov najveći hit plagijat: Muzičar se branio na sudu (FOTO)

11.03.2022

15:21

0

Autor: Marija Mitić

Na ovom suđenju pevač je čak morao i da zapeva ali i priloži snimke samog nastanka i kreiranja pesme

Ed Širan optužen da je njegov najveći hit plagijat: Muzičar se branio na sudu (FOTO)
profimedia-0669008366 - Copyright Profimedia

Britanski muzičar i pevač Ed Širan danas je izašao pred sudsku porotu zbog optužbi da je njegov najveći hit "Shape Of You" plagijat.

Njega su zbog autorskih prava tužili umetnik Sami Čokri (Chokri), poznatiji pod imenom Sami Svič (Switch) i njegov muzički producent Ros Odonog (Ross O'Donoghue), tvrdeći da pomenuta pesma previše liči na njihovu "Oh Why" iz 2015. godine.

Profimedia
Ed Širan sa advokatima

Širan je čak na suđenju zapevao svoj hit, ali i pesmu Nine Simone "Feeling Good", samo kako bi dokazao da ako peva dve različite pesme istog tonaliteta, one dobijaju na sličnosti.

Advokat muzičara i producenta branio ih je govoreći da njegovi štićenici verovatno nisu ni čuli spornu pesmu pa su slučajno napravili sličnu. Advokat je potom opširno ispitivao Širana o samom kreiranju pesme iz 2016. godine, a čak su pušteni i njegovi snimci na kojima peva spornu pesmu iz različitih tonaliteta.

Profimedia
Ed Širan sa advokatima

Širan je rekao i kako se 2016. godine povukao sa muzičke scene kako bi se fokusirao na stvaranje nove muzike te da nije aktivno pratio britansku muzičku scenu, kao i da nikada pre nije čuo za muzičara koji ga tuži.

- Ja, Džoni i Stiv smo ovde da naše uprljano ime očistimo - izjavio je Ed Širan, dok presuda o ovom slučaju još uvek nije otkrivena javnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike