Podigla se velika prašina! Čovek koji je doveo "Evroviziju" u Srbiju dao prognoze o Konstraktinom plasmanu

09.03.2022

18:35

1

Autor: Marija Mitić

Kompozitor Vladimir Graić Graja i ove godine navijaće za našu zemlju na prestižnom takmičenju

Podigla se velika prašina! Čovek koji je doveo "Evroviziju" u Srbiju dao prognoze o Konstraktinom plasmanu
finale_pesma_evrovizija_05032022_0308 - Copyright ATAImages/ A.A.

Strasti oko ovogodišnjeg festivala "Pesma za Evroviziju" kao i naše predstavnice Konstrakte i njene pesme "In corpore sano" se ne smiruju. Istakuti srpski kompozitor, jedini koji je doveo Evroviziju u Srbiju, komponovajući pobedničku pesmu 2007. godine, "Molitvu", Vladimir Graić, siguran je da ova pesma neće proći neopaženo u Torinu.

ATAImages/ A.A.
Vladimir Graić Graja

- Hteo sam da uopšte ne pratim ovogodišnji izbor i, naravno, bezuspešno. Ispratio sam, ali ne posebno pažljivo. Primetan je moderniji pristup većine autora, učinjen je i produkcijski skok. RTS je dokazao koliko je iznad svih ostalih televizija. Bilo je nekoliko zanimljivih pesama i izvođača - kaže Vladimir Graić Graja koji potom komentariše Konstraktinu pesmu, koja je "zarazila" kako domaću, tako i inostranu publiku.

- Pobednička pesma je vešto koncipirana. Nije pisana po nekim uobičajenim standardima, drugačija je, latentno socijalno angažovana. Konstrakta je izuzetno sugestivna i kao pevačica i kao performer. Ujedinjeni glasovi publike i žirija potvrđuju da je to pesma koja zaslužuje da nas predstavlja u Torinu - kaže Graja, a na pitanje šta očekivati u Torinu izjavljuje:

ATAImages/ Antonio Ahel
Konstrakta

- Jako je teško dati bilo kakvu prognozu. Podigla se prašina i među fanovima Evrovizije, mišljenja su potpuno podeljena. Ono što je sigurno je da nećemo proći nezapaženo, a nama ostaje da zdušno navijamo - poručio je kompozitor za Kurir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike