Kuvar stao u odbranu svadbene torte Hane i Petra Graša koju su svi ispljuvali: Prizemna je kao i mladenci

03.03.2022

14:18

0

Autor: Marija Mitić

Tomaž Kavčić inače je i venčani kum mladenaca, pa je tako govorio i o detaljima svadbenog veselja

Kuvar stao u odbranu svadbene torte Hane i Petra Graša koju su svi ispljuvali: Prizemna je kao i mladenci
Petar Grašo i Hana Huljić - Copyright ATAImages/ A.A./Jutjub/Jutarnji list

Svadbeno veselje Hane Huljić i Petra Graša koje je održano u u crkvi Svetog Dominika u Splitu 19. februara, izazvalo je veliku pažnju javnosti, baš kao i svaki njegov detalj.

Između ostalog i svadbena torta zapala je za oko mnogima, zbog jednistvenog i reklo bi se, nadasve nespecifičnog izgleda u odnosu na ovakve poslastice.

Printscreen Instagram/dvoraczemono
Svadbena torta Hane Huljić i Petra Graša

Kum mladenaca, kuvar Tomaž Kavčić, koji je inače pripremao i ovu tortu, otkrio je da je ona samo jedna od više svadbenih torti, ali i da je najboljeg ukusa, bez obzira na izgled.

- To je bila rezervna torta koja nije bila dekorisana jer su uz nju bile još dve torte. Ta torta je moja ideja i poslužujem je već više od deset godina. Ona je lagana, nema marcipana, šlaga, maslaca. To je torta koja se radi istom tehnikom kao sladoled, ali unutra ima japansku algu koja nam onda omogući da je možemo "skladištiti" na četiri do pet stepeni Celzijusovih.

- Sastoji se od mleka, čokolade i laganog biskvita. Torta se svima svidela, a puno gostiju je tražilo još komad. No, najbitnije je da je to torta koju su oni želeli i u njihovom je stilu - odlična, a s druge strane prizemna. To su oni, to su mladenci - rekao je Kavčić i osvrnuo se na još detalja sa svadbe koja je izazvala tako veliku pažnju javnosti.

Printscreen/YouTube/HanaWho
Hana Huljić i Petar Grašo

- Na njihovoj svadbi nije bio isti meni kao i na samitu čelnika Evropske unije. Samo je jedno jelo bilo s tog menija. Venčanje je bilo u organizaciji restorana, oni su bili glavni, a ja sam pripremio aperitiv, prvo jelo, glavno jelo, te tortu - rekao je Tomaž koji je potom prokomentarisao i svoj odnos s Danijelom Martinović - bivšu dugogodišnju devojku pevača, s kojom je takođe bio u sjajnim odnosima.

- Ostajem prijatelj i s njim i s njom - rekao je kratko.

Kavčič i Grašo su postali dupli kumovi, a kuvar je otkrio i kako ga je Grašo pitao da mu bude kum.

- On je romantična duša i nije mi to poručio telefonski. Prošle godine, kao i svake dosad, bili smo pozvani na neformalno druženje svih vlasnika Mišelinovih zvezda u Napulju. Tamo sam gost već 17 godina, a puno puta je Petar išao sa mnom. Pre nego što smo se tamo uputili, prošle godine pre Božića, kad smo sleteli na aerodrom, Petar mi je tamo rekao: "Tomaž, želja mi je da mi budeš kum" - otkrio je Tomaž za Index.hr.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike