Bio je na ivici depresije! Saša Joksimović priznao sa čim se suočavao: Uz pomoć nje sam izašao iz mraka

18.02.2022

13:19

0

Autor: Marija Mitić

Sve je počelo zbog nedostatka posla i kolotečine u koju je glumac upao

Bio je na ivici depresije! Saša Joksimović priznao sa čim se suočavao: Uz pomoć nje sam izašao iz mraka
pogresan_covek_04092018_0026 - Copyright ATAImages/ A.A.

Saša Joksimović ne krije da je imao teške životne faze, zbog čega je posećivao psihologa. Kako kaže glumac, bio je na ivici depresije, ali mu je upravo stručna pomoć pomogla, a usvojene obrasce primenjuje i danas.

- Bilo je perioda kada nisam radio, i to je uticalo na moje samopouzdanje. Štaviše, postao sam depresivan. Kada sam shvatio da dalje tako ne mogu, za pomoć sam se obratio prijateljici, koja je psihijatar. Obavili smo nekoliko razgovora i problem je rešen. Evo, prošle su dve godine, a ja se i dalje pridržavam onoga što sam tada usvojio i pucam od samopouzdanja.

Promo / Vukašin Ljuština
Saša Joksimović

- Nažalost, odlazak kod psihologa i dalje je tabu tema. Ljudi se plaše da će ih etiketirati kao lude ako potraže stručnu pomoć. A to je, zapravo, jedini pravi način da se nađe izlaz iz tunela. Mene nije sramota da kažem da sam izašao iz mraka.

Glumac je tada upao u životnu montoniju, a uzrok nezadovoljstva pronašao je u samom sebi.

‒ Recimo da se nisam dovoljno trudio da dođem do posla, odnosno da sam upao u kolotečinu. Nema logike da su svi oko mene krivi, a ja nedužan. Kada sam sa tim raščistio, postao sam neka druga osoba, bolja verzija Saše Joksimovića. Trebalo mi je vremena da izađem iz rupčage u koju sam upao i zakoračim na siguran teren, ali sada mogu samo uzbrdo - kaže Joksimović za Hello, koji je naposletku zatražio posao od kolega.

ATAImages/ A.A.
Saša Joksimović

‒ Na kraju sam upravo to uradio. Osobi koju sam pozvao rekao sam: “hoću da radim”, ne “da li mogu”. Odgovor je glasio: “U redu, dođi.” I tako sam otvorio vrata. Nije sramota pozvati. Konkretno, u mojoj profesiji je velika konkurencija. Kad nisi u vidokrugu izgubiš se u gužvi, čak i ako si dobar glumac, a ja mislim da sam među top deset glumaca u Srbiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike