Imali smo trzavice: Sin Akija Rahimovskog posle očeve smrti kroz suze: Žao mi je što nisam ranije došao

08.02.2022

13:39

1

Kristijan se posle 30 godina vratio u Makedoniju gde je živeo njegov otac, a kako je objasnio poslednjih godina su izgradili divan odnos

Imali smo trzavice: Sin Akija Rahimovskog posle očeve smrti kroz suze: Žao mi je što nisam ranije došao
Kristijan Rahimovski - Copyright Printscreen Youtube/happy tv

Frontmen grupe „Parni Valjak“ Aki Rahimovski preminuo je iznenada 22. januara, a zbog njegovog odlaska naslednik Kristijan Rahimovski je neutešan.

Posle očeve smrti, muzičar je nakon 30 godina odlučio da se vrati u Makedoniju kako bi bio sa Akijevom porodicom.

- Sada se može reći da mi je srce celo. Mislim da sam ovde došao s razlogom, srećan sam ovde, ali su mi osećaji pomešani, tuga i sreća. Osećao sam potrebu da dođem u Makedoniju odmah nakon očeve sahrane, da budem sa svojom porodicom sa očeve strane - rekao je Kiki.

Antonio Ahel/ATA Images/Hit Records Official
Kristijan i Aki Rahimovski

 

Kako je rekao, u Skoplju nije bio pune tri decenije. Delimično sebe krivi zbog toga, ali ne krije da je njegov nedolazak bio i Akijevom krivicom. 

- Zašto sve to tako mora biti? Konfuzija mi je, toliko sam ljubavi tu dobio, žao mi je što nisam pre došao - u suzama je rekao Kristijan za 24sata.hr i objasnio u kakvim odnosima je bio sa ocem. 

Antonio Ahel/ATA Images/Hit Records Official
Kristijan Rahimovski

- Tata i ja nismo imali klasičan odnos oca i sina zbog koncerata. Ja sam svirao, on je svirao. Nismo se čuli svaki dan, imali smo nekih trzavica. Meni je bilo jako teško shvatiti u to vreme, još dok je bila Jugoslavija, kako možeš videti tatu na TV-u - rekao je on i otkrio da je vremenom počeo i sam da pravi iste greške kao i njegov otac i da je počeo da shvta kakav je svet muzike i zbog čega su imali pomalo zategnut odnos. 

ATAImages/Antonio Ahel
Aki Rahimovski

Vremenom se sve promenilo, neprestano su se čuli i jedan drugome bili veliki oslonac i podrška.

- Mi smo zadnjih godina izgradili divan odnos, povezali se. Mediji su potencirali te neke stvari, ali ne moraju ljudi sve da znaju. Želim da svi znaju da smo se jako voleli. On nije želeo da se meša u moju muziku, a ni ja u njegovu - zaključio je.

Podsetmo, Aki Rahimovski sahranjen je Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogojuz, a pesma sa kojom je ispraćen na večni počinak nosi naziv „Sailing” Roda Sjuarta koju je muzičar često pevušio sinu Kristijanu dok je još bio beba. 

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike