Aki Rahimovski dobija ulicu u Skoplju

28.01.2022

14:21

0

Autor: Marija Mitić

Gradonačelnica Skoplja Danela Arsovska saopštila je ovu odluku na Fejsbuku

Aki Rahimovski dobija ulicu u Skoplju
Aki Rahimovski - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Gradonačelnica Skoplja Danela Arsovska saopštila je da će jedna ulica u centru glavnog grada Severne Makedonije biti nazvana po nedavno preminulom frontmenu grupe "Parni valjak" Aleksandru Akiju Rahimovskom.

Ona je na svom Fejsbuk nalogu napisala da je inicirala da grad Skoplje donese odluku da jedna ulica u centralnom gradskom području nosi ime Aleksandar Aki Rahimovski, s obzirom da je pevač u ovom gradu živeo dugi niz godina.

- Na poslednjem susretu sa Akijem, u Rezidenciji predsednika Hrvatske prošle godine, ponosno nas je pozdravio makedonskim pesmama koje su mu lično bile najdraže - istakla je gradonačelnica Skoplja Danela Arsovska.

ATAImages/ Antonio Ahel
"Parni valjak"

Ona je takođe navela i da je "legendarni pevač grupe ‘Parni valjak’  sahranjen u aleji velikana na groblju Mirogoj u Zagrebu, dok je kovčeg bio prekriven makedonskom zastavom“.

Takođe, poznati roker ispraćen je na večni počinak uz makedonsku narodnu pesmu "Zašto si me majko rodila", koja mu je bila jedna od omiljenih.

Pevač Aleksandar Aki Rahimovski je rođen u Nišu 1955. godine, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje, gde je odrastao. Od samog osnivanja benda "Parni valjak" 1975. godine bio je njen glavni vokal.

Preminuo je prošle subote u 67. godini u Novom Mestu u Sloveniji, gde je živeo poslednjih godina, a sahranjen je juče u Zagrebu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike