Aki Rahimovski ispraćen na večni počinak uz pesmu koju je pevušio sinu

27.01.2022

15:45

0

Pevaču su poslednje zbogom uputili članovi popularne grupe, ožalošćena porodica, kao i bliski prijatelji i saradnici

Aki Rahimovski ispraćen na večni počinak uz pesmu koju je pevušio sinu
aki sahrana1 - Copyright Printscreen/Facebook/Vatro PAunovic/ATA Images

Frontmen grupe „Parni Valjak” Aki Rahimovski ispraćen je na večni počinak uz numeru „Sailing” Roda Sjuarta koju je često pevušio sinu Kristijanu Rahimovskom dok je još bio beba. 

- Tatek lepo spava – rekao je prijateljima uplakani Kiki Rahimovski. 

Poslednjem ispraćaju prisustvovali su članovi popularne grupe, ožalošćena porodica i bliski prijatelji i saradnici, a od danas Akijeva večna kuća će biti u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogojuz. 

Na sanduku, položena je makedonska zastava, a čula se i poznata tamošnja narodna „Zašto si me rodila majko", prenosi „24sata.hr”. 

Printscreen/YouTube/24sata
Povorka na sahrani Akija Rahimovskog

Inače, obožavaoci Akija Rahimovskog u utorak su pokojnom pevaču odali počast tako što su kod Zdenca života na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu zapalili sveće. 

Podsetimo, Aki je preminuo 22. janura, u 67. godini, a prema pisanju domaćih medija, njemu je otkazao srčani mišić. Tužne vesti potvrdili su pevačevi saradnici iz  „Parnog valjka”.

Printscreen/YouTube/24sata
 

- Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i saborac, Aki – čovek koji je živeo za pesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku i neverici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju da dajemo izjave za medije - saopštili su tada oni.

Takođe, na plakatu uz Akijevu fotografiju piše: „Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pesmu pevaju oni što ostaju", iz čuvene „Moja je pjesma lagana" od grupe „Parni valjak".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike