"Jezičko odeljenje" iz "Srećnih ljudi" kao stil života: Njihove replike su i dalje hit, a evo gde su sada dame iz podruma!

30.01.2022

07:45

2

Obožavali smo ih zbog energije, vrcavosti i posve drugačijih karaktera

"Jezičko odeljenje" iz "Srećnih ljudi" kao stil života: Njihove replike su i dalje hit, a evo gde su sada dame iz podruma!
Jezicko odeljenje - Copyright Printscreeen RTS Satelit

Serija "Srećni ljudi" se premijerno emitovala pre skoro 30 godina, a i dalje publika sa istim žarom i uživanjem gleda reprize. 

Mnogima su u pamćenju posebno ostale žene iz čuvenog "jezičkog odeljenja".

"Jezičko odeljenje" podrazumevalo je kancelariju u podrumu firme, a ime je dobilo po "dugim jezicima" dama koje su u njemu radile.

Tanja Bošković (Lola), Ljiljana Dragutinović (Natalija), Radmila Živković (Đilda) i Jelica Sretenović (Ljubičica) činile su ovaj kolektiv, na čelu sa Đurom Nedeljkovićem, poznatim kao Đuro Sultan, kog je tumačio Nikola Milić.

Nakon što je Tanja Bošković napustila seriju zbog malog honorara, u seriji ju je zamenila Zlata Numanagić, a već tada je jezičko odeljenje sve manje prikazivano, dok nije potpuno isključeno iz serije.

Ove dame i dan danas se bave glumom i važe za legende naše scene. 

Tanja Bošković aktivno igra, a u javnosti se retko pojavljuje. Ipak, svaki njen intervju se prenosi, o njemu se priča naširoko, a pre izvesnog vremena glumica je govorila o teškim trenucima.

- Ja sam neustrašiva zato što sam stara. Zato što mi više ništa ne zavisi ni od koga. Ja mogu da živim bez struje sa šačicom hrane. Dobre sam građe, materijala i mogu da preživim. Preživela sam bombardovanje, preživela sam glad, preživljavam siromaštvo. Sve sam preživela i i dalje imam snagu. Nemam više onako jako mišiće. I nisam više onako glasna, prosto zato jer je postalo moda da se govori glasno, nesuvislo i krajnje nekorisno za čitav moj narod - rekla je glumica u emisiji "Među nama".

Foto: ATA images
 

Radmilu Živković publika takođe i dalje gleda u pozorištu i na televiziji, a njenim stopama pošla je i njena ćerka, glumica Bojana Bambić.

Nakon zdravstvenih problema koje je imala, glumca se podvrgla operaciji posle koje se uspešno oporavila.

Radmila Živković ATAImages/Antonio Ahel
 

Ljiljana Dragutinović se, posle decenije pauze, pre dve godine vratila na pozorišnu scenu, a gledaoci je mogu videti i na televiziji. 

Publika je uglavnom gleda u pozorištu, a njena ćerka Ana Vučelić takođe se bavi ovom umetnošću, kao pozorišna rediteljka.

Interesantna je činjenica da je Natalija u seriji "Srećni ljudi" promenila četiri devojačka prezimena - Savković, Milić, Prodanović i Milovanović.

U poslednje vreme se mnogo pisalo o tome kako je prihvatila novu snajku - voditeljku Mariju Kilibardu, a za 24sedam je glumica prvi put eskluzivno govorila o tome.

– Ona je tako prirodna, divna, ja bih se začudila da se nekome ovakva osoba ne sviđa. Ona je jedna, čarobnica. Ona sve nas začara dobrom energijom. Onakva kakva je na televiziji, takva je i privatno - rekla je glumica, te otkrila da priželjkuje da se njen sin i Marija venčaju i da dobiju decu.

Ljiljana Dragutinović „Dejan Jelača, 30 minuta" screenshot
 

Jelica Sretenović se, poput njenih koleginica, takođe retko pojavljuje u javnosti.

I dalje se aktivno bavi glumom, uglavnom u pozorištu, a s vremena na vreme možemo je videti na nekom javnom događaju, u društvu kolega, gde je uvek nasmejana i dobro raspoložena.

Jelica Sretenović Foto: ATAimages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike