Saša Matić bežao sa časova hora, čak je dobio i ukor: Smatrao sam da ne moram da prisustvujem

27.01.2022

16:05

0

Autor: Marija Mitić

Pevač je danas, povodom školske slave Sveti Sava, donirao potrebna sredstva osnovnoj školi "Banović Strahinja"

Saša Matić bežao sa časova hora, čak je dobio i ukor: Smatrao sam da ne moram da prisustvujem
sasa_matic_donacija_27012022_00050 - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevač Saša Matić danas je bio domaćin školske slave Sveti Sava u osnovnoj školi "Banović Strahinja" na Banovom brdu. Kako Saša u ovom beogradskom naselju živi već godinama, i njegove dve ćerkice pohađaju baš ovu školu, to je takođe bio jedan od razloga za njegovu velikodušnu donaciju ovoj školskoj ustanovi.

Naime, Matić je donirao klima uređaje, klavinovu, kao i kompletan nameštaj za jednu učionicu OŠ "Banović Strahinja".

ATAImages/ A.A.
Saša Matić sa direktorkom škole

Sašu su školske klupe, učionice i uopšte školska slava asocirale na detinjstvo pa je tako za brojne medijske ekipa, među kojima je bila i 24sedam, evocirao uspomene.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio da danas budem domaćin slave u ovoj školi koju obe moje ćerke pohađaju. Jedna zavšava školu "Banović Strahinja", a jedna je završila pre pet godina. Vraćaju mi se uspomene iz detinjstva, naravno, i mi smo slavili školsku slavu... 

- Moja mlađa ćerka se danas spremala za nastup u horu, koji će imati na priredbi, pa me je to podsetilo da sam ja uvek bio vodeći glas kada je hor u pitanju. Ja tada nisam imao tremu, a nema je ni ona sada, tako sam je naučio - kaže Saša i priznaje da je bio najpopularniji u svojoj školi.

- Bio sam popularan, kako zbog pevanja tako i zbog sviranja. Profesori u muzičkoj školi su se ljutili kad smo mi svirali neku drugu vrstu muzike, međutim, kada su čuli kako mi to radimo, onda su rekli - od danas možete da svirate koliko hoćete i šta hoćete.

Matić se takođe prisetio i nestašluka iz perioda pohađanja osnovne škole, a jedan je bio vezan i za bežanje sa časova i to upravo onih horskih.

ATAImages/ A.A.
Saša Matić, sečenje slavskog kolača

- Jedini ukor koji sam imao, imao sam jer sam bežao sa časova hora. A bežao sam jer su ti časovi bili mnogo kasno, a ja sam smatrao, kao muzičar, još u to vreme, da nema potrebe da budem tu - kaže Saša i priznaje da ne prisustvuje skoro nikada roditeljskim sastancima, kako zbog manjka vremena tako i jer taj deo obaveza pripada njegovoj supruzi.

Matić je takođe, za sam kraj, otkrio i kakav je kao roditelj.

- Nisam strog, kod mene sve može. Ipak, ne može da se laže, jedino to. Smatram da bi trebalo da svi budemo otvoreni jedni prema drugima. Demokratija postoji ali mora biti uzajamnog poštovanja - završava pevač.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike