Nakon optužbi da je krivac za smrt roditelja, Ališa Vit se srčano brani: Odbijali su moju pomoć! (FOTO)

26.01.2022

22:46

0

Autor: Marija Mitić

Glumici se sve još uvek čini kao košmar

Nakon optužbi da je krivac za smrt roditelja,  Ališa Vit se srčano brani: Odbijali su moju pomoć! (FOTO)
Profimedia

Neposredno uoči novogodišnjih praznika, roditelji glumice Ališe Vit pronađeni su mrtvi u njihovoj oronuloj kući u Masačusetsu. Kako se pretpostavlja, oni su nastradali usled hipotermije odnosno smrzavanja, budući da nisu imali grejanje, za šta su korisnici interneta širom sveta mahom optužili glumicu.

Optužbe na račun Ališe pristizale su i još uvek pristižu u velikom broju, da je bila nemarna prema svojim roditeljima te da im nije pomagala, a ona to više ne može da podnese. Zato je rešila da se, nakon duge ćutnje, o svemu oglasi na Fejsbuku, gde je, između ostalog istakla da je roditeljima nudila pomoć što su oni odbijali jer su, kako kaže, "tvrdoglavi".

Profimedia
Ališa Vit

- Moji roditelji nisu bili bez para. Bili su jako tvrdoglave, predivne duše i uz to su pravili svoje izbore od kojih nisam mogla da ih odvratim. Pomagala sam im, na sve načine na koje sam mogla - na sve načine na koje su mi dozvolili. Nisam imala pojma da im je grejanje isključeno. Nikada neću razumeti kako i zašto su odlučili da mi ovo ne kažu, da mi ne dozvole da im pomognem. Srce mi je slomljeno - počela je na svom Fejsbuk nalogu.

Ališa je rekla i da se mučila i koliko god je pomagala, nije mogla ništa više da uradi za njih. Objasnila je da ih je molila, plakala i pokušavala da ih urazumi, trudila se da ih ubedi da joj dopuste da im pomogne da se presele, ali svaki put bi se naljutili na nju, govoreći joj da nema pravo da im govori kako da žive svoj život i da su sve držali pod kontrolom. Rekla je takođe da joj je detektiv preko telefona saopštio da su njeni roditelji pronađeni mrtvi, nakon što je pozvala socijalnu pomoć jer se zabrinula pošto joj se nisu javljali.

 

 

Vit je takođe napisala da joj nije bilo dozvoljeno da uđe u njihovu kuću više od 10 godina i da nije znala u kakvom je stanju.

Sumnja se da je stariji bračni par preminuo od hipotermije jer je jedno od njih pronađeno u kaputu. Ali njihovo zdravlje se vremenom pogoršavalo, jer se njen otac Robert (87) borio sa rakom, a njena majka Dajen (75) je bolovala od Parkinsonove bolesti.

Podsetimo, par je pronađen u svom domu dan pre Božića kada su temperature noću padale i do ispod -10 stepeni. Vlasti su saopštile da su Vitovi pronađeni bez ikakvih znakova traume, ali u kući je pronađena grejalica koja je bila zrela za popravku i njihova peć koja je neispravna.

Policija je, zajedno sa neidentifikovanim rođakom, posetila par 24. decembra. Rođak je navodno rekao vlastima da su im pozajmili grejalicu nakon što im se peć ugasila nedelju dana ranije.

Profimedia/Dimitrios Kambouris
Ališa Vit

Pored toga, na telima nisu pronađeni očigledni tragovi nasilja, a tokom naknadnog pregleda nisu otkriveni nikakvi tragovi otrovnih gasova kao što je ugljen-monoksid.

Susedi ih nisu često viđali, a kažu i da su Vitovi imali problem sa grejanjem od 2018. godine i da su odbili ponudu da to poprave, kao i da su videli kako im "neko iz države" svake nedelje daje pare za hranu.

Sudski zapisnici takođe pokazuju da par nije imao kablovsku, televiziju ili kompjuter u svojoj kući.

Jedna komšinica je rekla da je Ališa bila umešana u živote svojih roditelja i kad god bi bila u okolini, poslala bi auto da ih pokupi. Kada je jedan od glumičinih filmova bio na TV-u, Robert i Dajana bi dolazili kod komšija da ga pogledaju jer nisu imali TV u boji.

Vlasti tek treba da potvrde tačan uzrok smrti.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti