Tužan prizor na trgu u Zagrebu, pristižu pisma, ruže, sveće: Poštovaoci odaju počast Akiju Rahimovskom (FOTO)

25.01.2022

19:15

0

Autor: Marija Mitić

Sahrana frontmena "Parnog valjka" održaće se u četvrtak, 27. januara u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana

Tužan prizor na trgu u Zagrebu, pristižu pisma, ruže, sveće: Poštovaoci odaju počast Akiju Rahimovskom (FOTO)
parni_valjak_tas_24062017_022 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ožalošćeni prijatelji i poštovaoci Akija Rahimovskog okupljaju se danas u Zagrebu kako bi poslednji put odali počast slavnom muzičaru. Na Trgu Republike Hrvatske građani su se okupili pa uz Meštrovićev bunar života položili cveće, sveće, poslednje pozdrave ispisane u papirićima i pismima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Parni Valjak (@parnivaljak)

Među brojnim okupljenima našle su se i neke kolege frontmena "Parnog valjka", poput osnivača same grupe Huseina Hasanefendića, koji je na ovaj trg doneo pregršt ruža.

- Ne znam šta bih rekao. Mi smo se čuli u pola devet ujutro, tog dana. Taman sam bio na švajcarskoj granici. Ne verujem jednostavno da je to moguće, da se to desilo... - rekao je   potreseni Hus.

- Radovao se svirkama koje nas očekuju. Zvučao je dobro, osećala se neka pozitivna energija... Šta da kažem, izgubili smo brata i prijatelja. Nadam se samo da ću se probuditi iz ovog ružnog sna - rekao je Hus za Dnevnik HRT-a.

Mnoštvo sveća, fotografija i lampiona ostavili su obožavaoci lika i dela preminulog Akija pored Meštrovićevog bunara života, koji se još ne mire sa njegovim iznenadnim odlaskom...

Instagram printscreen/parnivaljak
Trg u Zagrebu

Sahrana Akija Rahimovskog održaće se u četvrtak, 27. januara u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu porodice i prijatelja.

Podsetimo, pevač "Parnog valjka", Aki Rahimovski preminuo je iznenada u subotu, 22. januara u 67.godini. Uzrok smrti frontmena legendarnog sastava još uvek je nepoznat.

Pevač je rođen 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo s porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, gde je pohađao odsek klavir i pevanje.

Antonio Ahel/ATAImages
Aki Rahimovski

Inače, Aki je kao tinejdžer bio član nekoliko sastava od kojih su neki grupe „Vakuum”, „Krvna braća” i „Tor”, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena.U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu „Parnog valjka”.

U 30-godišnjoj karijeri "Parni valjak" je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacije, te dva koncertna DVD-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike