Tifa skrhan zbog odlaska Rahimovskog: Ljude je dovodio ili u stanje "šizike" ili u stanje tuge

24.01.2022

21:28

0

Autor: Marija Mitić

Pevač Mladen Vojičić i Aki bili su dugogodišnji prijatelji

Tifa skrhan zbog odlaska Rahimovskog: Ljude je dovodio ili u stanje "šizike" ili u stanje tuge
indexi_prjatelji_koncert_16102011_0154 - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevač Mladen Vojičić Tifa začen je i pogođen vešću o smrti svog bliskog prijatelja i kolege Akija Rahimovskog, koji je iznenada preminuo u subotu, 22. januara, u 67. godini.

Tifa ističe da poznaje malo ljudi koji su poput Akija, te da je muzičar zaista bio poseban.

Antonio Ahel/ATAImages
Aki Rahimovski

- Uvek nedostaje reči da opišem ljude koji su zaista bili talentovani, srčani, emotivni... Malo ih je takvih koje ja poznajem na estradi, kao što je bio Aki. On je znao ljude dovesti ili u stanje šizike ili u stanje tuge - kaže Mladen kojeg ni u teškim trenucima vera ne izdaje, pa je tako siguran da je pevač sada na nekom daleko boljem mestu.

ATAImages/ A.A.
Mladen Vojičić Tifa

- Poznavali smo se dugo, nedostajaće mi...Ali, moramo biti realni, sve je to i život i smrt, deo našeg puta. Mislim da je otišao na neko bolje mesto. Neka se tamo gore nađe s našim doajenima poput Davorina Popovića Pimpeka, Mirze Delibašića i ostalih - kaže Tifa za portal Avaz.ba.

Podsetimo, pevač "Parnog valjka", Aki Rahimovski preminuo je iznenada u subotu, 22. januara u 67.godini. Uzrok smrti frontmena legendarnog sastava još uvek je nepoznat.

Pevač je rođen 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo s porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, gde je pohađao odsek klavir i pevanje.

Antonio Ahel/ATAImages
Aki Rahimovski

Inače, Aki je kao tinejdžer bio član nekoliko sastava od kojih su neki grupe „Vakuum”, „Krvna braća” i „Tor”, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena.

U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu „Parnog valjka”.

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacije, te dva koncertna DVD-a.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike