Fotografije pokojnog Brajanta „obilazile" barove, ostale skupove?! Udovica uperila prstom u policiju i vatrogasce!

21.01.2022

20:25

0

Nastale su već nekoliko sati posle strašne nesreće u kojoj su Kobi i Đijana izgubili život, januara 2020. godine

Fotografije pokojnog Brajanta „obilazile" barove, ostale skupove?! Udovica uperila prstom u policiju i vatrogasce!
profimedia-0610950288 - Copyright Profimedia

Noćna mora Vanese Brajant izgleda da je postala stvarnost - otkako se pročulo da je oko 12 vatrogasaca i 28 pripadnika policije pokazivalo fotografije tela košakraša i njegove ćerke po barovima i ostalim društvenim skupovima. Nastale već nekoliko sati pošto su Kobi i Đijana poginuli, a prema tvrdnjama udovice, brzo su „obišle i svet".

Ona je još tokom prvih razgovora sa nadležnima, pisalo se ranije, istakla da nikako ne bi volela da se tako nešto dogodi. Tada joj je obećano maksimlano obezbeđenje, da bi mesec dana kasnije saznala da to ipak nije bio slučaj.

Njene najnovije tvrdnje sudu su predočili advokati, koji se u njeno ime bore za pravdu.

Širili informacije, pa uništavali dokaze!

- Fotografije i uveličane verzije istih na kojima se vide samo Đijana i Kobi su se prenosile od strane oko 28 pripadnika policije i desetak vatrogasaca. To su radili po barovima, gala večerima... - kaže Luis Li iz Vanesinog pravnog tima, piše „Daily mail", pa nastavlja o tome kako bi zatim svi zajedno učestvovali u zataškavanju, odnosno uništavali bi dokaze o njihovom nedoličnom ponašanju.

Đijana i Kobi Brajant, mural Profimedia
 

Okrug se isprva branio rečima kako fotografije nikad nisu obelodanjene onlajn, niti iznošene u javnost na drugačiji način - osim u jedan bar dva dana posle pada pada helikoptera. Još tada, došlo je do incidenta pošto je konobar bio ispričao kako mu je jedan policajac pokazao fotografije.

Napad je najbolja odbrana?

Podneta je bila žalba.

Ipak, jedan građanin je kasnije istakao kako je video fotografije i čuo policiju da o njima priča tokom događaja „2020 Golden Mike Awards". Ime koje je tada završilo „na crnoj listi" bilo je Toni Imbrenda, ali nije poznato kome je „prenosio informacije".

Zatim, sve je „nestalo", pošto su nadležni istakli da su sve fotografije u stvari obrisane te da izvesni izvor nije „video svojim očima šta se tačno dešava, pa ne može ni da tvrdi drugačije".

Svakako, Vanesa je rešena da „izgura svoje" pre svega zbog pretrpljenog stresa, a onda i toga što jedne informacije dolaze do nje, a što je tiče onih u koje je uperila prstom - uvek znaju kako da „pobegnu" od kazne.

Vanesa Brajant Profimedia
 

Podsetimo, Kobi, njegova ćerka Đijana i još sedam osoba poginule su u padu helikoptera 26. januara 2020. godine, zapadno od Los Anđelesa.

Jedine osobe koje su imale pravo da fotografišu mesto katastrofe bili su istražitelji agencije zadužene za sigurnost prevoza (NTSB) i službenici pravosudne medicine, ali je skandal izbio jer su policajci i vatrogasci iz okruga Los Anđelesa snimali i mobilnim telefonima scene nesreće, kao i žrtve, a potom su ih delili sa drugima.

Iz tog razloga, porodice žrtava podnele su tužbu protiv lokalnih vlasti, kojima su njihovi advokati preporučili da se postigne sporazum, kako bi se izbegao nastavak sudskog procesa koji je već bio „težak" 1,3 miliona dolara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike