Otkriveno od čega je preminuo čuveni roker s Moravu

13.01.2022

22:01

0

Imao je operaciju kuka, a opaki virus je pomogao da se njegovo zdravlje pogorša.

Otkriveno od čega je preminuo čuveni roker s Moravu
Screenshot_19 - Copyright Printscreen Youtube/BorisBizeticDotCom

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član legendarnog sastava „Rokeri s Moravu", preminuo je juče, 12.1.2022. u 76. godini života. Tužnu vest na društvenim mrežama potvrdila je njegova najmlađa ćerka Dijana, koja je otkrila od čega je muzičar preminuo. 

- Danas rano ujutru smo izgubili mog oca Baneta, muzičku legendu Balkana - objavila je Dijana na Fejsbuku. 

- On je imao operaciju kuka, međutim, zarazio se koronom, a komplikacije su veoma brzo dovele do smrti. Bane će biti u sećanju miliona obožavalaca, kroz nekoliko generacija, koje su sve uživale u skečevima „Rokera s Moravu” i rok-folk parodija po kojima su bili dobro poznati. Tata, nadam se da počivaš u miru i da si na boljem mestu.

Printscreen Youtube/BorisBizeticDotCom
Branislav Bane Anđelović

Inače, Bane je rođen 1946. godine, a on je ujedno jedan od osnivača ove grupe, čiji je aktivan član bio do 198. godine, a javnost ga je znala kao Baneta Ćoru.

Anđelković se dugo bavio džez i bluz muzikom, a mnogi su isticali kako su "Rokeri s Moravu" mnogo izgubili njegovim odlaskom, ponajviše u kvalitetu zvuka i samih aranžmana. Živeo je u Beogradu, a slava ga nikada nije zanimala.

Pesme na kojima je radio i koje su i dan-danas veliki hit su „Daj ribu”, „Mali Miloica”, „Udao sam taštu u Bajinu Baštu”, „Turio Ljubiša pivo da se ladi”, „Želje, čestitke i pozdravi”, „Senjorita porfavor”, „Ajde mala pomozi kolezi”. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike