Zvezdi filmova za odrasle dijagnostikovan neurološki poremećaj! Šok detalji isplivali u javnost: Jedva hoda! (VIDEO)

13.01.2022

21:27

0

Isprva, bila je poslata na kućno lečenje, međutim pošto joj se stanje pogoršalo, Džena Džejmson je zadržana u bolnici na Havajima

Zvezdi filmova za odrasle dijagnostikovan neurološki poremećaj! Šok detalji isplivali u javnost: Jedva hoda! (VIDEO)
profimedia-0651976377 - Copyright Profimedia

Nekada veoma poznata zvezda filmova za odrasle, Džena Džejmson, trenutno leži u bolnici na Havajima, gde joj je dijagnostikovan Gilen-Bareov sindrom. Snimkom iz bolničke postelje mnoge je šokirala, pošto je rešila da progovori o svemu, nakon što se pročulo da se jedva kreće. 

- Borim se sa tim nekim Gilen-Bareovim sindromom... Znajte da čitam sve vaše poruke i zahvalna sam na svakoj reči podrške. Ostajem ovde dok ne primim svu terapiju. Nadam se da neću dugo... - istakla je ona na pomenutoj društvenoj mreži. 

 

 

Podsećanja radi, njen partner Lior Biton je tokom vikenda objavio video na njenom profilu kojim je pokazao kako je tretiraju posle nekoliko nedelja u lošem stanju, kao i povraćanja. Pošto tada, posle testiranja, ništa nije otkriveno, bila je puštena na kućno lečenje. 

Međutim, stanje joj se ubrzo zatim pogoršalo. 

- Vratila se kući i, nije više mogla ni da se kreće. Mišići su joj toliko slabi da nije mogla sama ni u WC da ode - rekao je on, prenose tamošnji mediji. 

Džena je u svom snimku stavila i tačku na spekulacije da „je sve otišlo dođavola pošto se vakcinisala". 

- Ništa od ovoga nema veze s time, ovo nije nikakva posledica. Hvala što brinete - potpisala je ona objavu. 

 

 


Gilen-Bareov sindrom je neurološki poremećaj u kom imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema. Može da se razvije i kroz nekoliko sati, ali najčešće su u pitanju dani ili čak nedelje. Pacijent prolazi kroz najveću slabost, primera radi, kraje treće nedelje od razvitka poremećaja. 

Spada u grupu autoimunih poremećaja u kojima organizam ne prepoznaje sopstvena tkiva. Iz tog razloga nastaju bolovi, problemi s rukama, nogama... A rezultat je nesposobnost osećaja dodira. 

Uzrok nije u potpunosti poznat. Pogađa ljude svakog uzrasta i oba pola podjednako. Uglavnom nastaje nakon kakve infekcije, a oko Džene se „podigla ogromna prašina" jer sinfromu nekada mogu prethoditi trudnoća, operacija ili vakcinacija.

Najpre se, od simptoma, javlja to da oboleli teško ili uopšte ne mogu da pokreću mišiće, imaju poteškoća s disanjem, a ne reaguju na promene temperature (prilikom, recimo, tuširanja, što može dovesti do opekotina). 

Oporavak je, navodi se dalje u napisima, moguć čak i u najtežim slučajevima iako ne postoji konkretan lek koji se daje obolelom. U pitanju je, pak, terapija koja pre svega umanjuje težinu bolesti. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike