ISPRAVKA: Severina nije optužila Srbe da su genocidan narod

13.01.2022

10:45

4

Njene izjave je pogrešno preneo pevač Aca Lukas

ISPRAVKA: Severina nije optužila Srbe da su genocidan narod
Severina Vučković - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

 

Na portalu 24sedam je 13. januara 2022. objavljena vest o tome da je Severina Vučković posetila Sarajevo gde je, u intervjuu za Radioteleviziju Bosne i Hercegovine (BHRT), a u emisiji "Konačno petak", spomenula Srebrenicu, a njene izjave je prokomentarisao i pevač Aca Lukas. 

U ovoj vesti je izmenjen naslov, lid članka u kojem je pisalo "Pevačica je opet navukla gnev na sebe zbog svojih komentara", kao i sporne tvrdnje, da je Severina optužila Srbe da su "genocidan narod", koje je izrekao pevač Aca Lukas. Tekst i naslov su izmenjeni na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba.

Naime, Severina je u pomenutoj emisiji prvo pričala o borbi za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, navodeći kako je tu bilo reči o korupciji, te kako je "druga strana napravila veliki rijaliti", očigledno aludirajući na oca deteta Milana Popovića. Onda je spomenula Srebrenicu.

- Nisam mogla niti sam reagovala na određene natpise, kao što sam, na primer, sad ispala najveći ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali - veliki zločin, mali zločin, srednji zločin... - izgovorila je Severina s blagim osmehom.

Na ovo je reagovao njen kolega Aca Lukas, koji je pogrešno ustvrdio da je Severina navodno rekla da su Srbi genocidan narod.

- Šta je ona rekla? To da li smo mi genocidan narod, tek nismo ako je ona rekla. Šta ona ima o tome da priča? Ako već idemo da pevamo tamo, oni ovamo, mi ne bi trebalo da se bavimo time. Ima ko će o tome da priča, postoje sudovi, političari. To što je ona rekla, nije tačno, naravno. Koga zanima šta ona priča, njen posao je da peva - besneo je Lukas u emsiji "Ekskluizivno".

Kako piše Raskrinkavanje, Severina Vučković ni jednom nije srpski narod “optužila” da je genocidan.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike