BoIdvin nije predao telefon! On je jedan od ključnih dokaza u istrazi ubistva

08.01.2022

17:37

0

Sudija za prekršaje Dejvid Segura 16. decembra odobrio je nalog za pretres koji je omogućio lokalnoj policiji da pretraži Bolvinov telefon u potrazi za dokazima važnim u istrazi ubistva snimateljke Haline Hačins

BoIdvin nije predao telefon! On je jedan od ključnih dokaza u istrazi ubistva
Profimedia

Peripetije oko slučaja Aleka Boldvina ne prestaju. Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti da dobije glumčev mobilni telefon koji bi bio od pomoći tokom istrage povodom ubistva na setu filma „Rust”, više od tri nedelje nakon što su detektivi tražili da pretraže telefon.

Sudija za prekršaje Dejvid Segura 16. decembra odobrio je nalog za pretres koji je omogućio lokalnoj policiji da pretraži Bolvinov telefon u potrazi za dokazima važnim u istrazi ubistva snimateljke Haline Hačins. Međutim, Boldvin nije predao svoj telefon.

24sedam/Profimedia
Alek Boldvin

 

- Šerifova kanclarija ne poseduje telefon. Telefon je u Njujorku kod gospodina Boldvina - rekao je u portparol šerifa.

Prva državna tužiteljka Novog Meksika Meri Karmač Altvis, odgovorna za sprovođenje zakona u okrugu Santa Fe koja nadzire slučaj, izjavila je u svom saopštenju da njena kancelarija i istražitelji "aktivno sarađuju s okrugom Sufolk, šerifima Njujorka i Boldvinovim advokatima", kako bi pribavili bilo kakav materijal s Alekovog telefona koji se odnosi na istragu.

Nalog za pretres koji je izdao sudija Segura bio je važeći samo u Novom Meksiku, tvrde lokalni advokati.

Profimedia
Alek Boldvin

 

Službenici za sprovođenje zakona istražuju postupke Boldvina - glumca i producenta koji je ispalio rekvizit tijekom probe - kao i pomoćnika redatelja Dejvid Halsa, zaduženog za sigurnost na setu, i Hane Gutierez Rid, zadužene za sigurnost oružja.

Nejasno je zašto poznati glumac nije svojevoljno predao telefon.

Ranije u istrazi, istražitelji su ispitali Dejvidov i Hanin telefon. Oboje su dobrovoljno predali svoje telefone šerifovim istražiteljima bez naloga za pretres, tvrde njihovi advokati.

Bonus video: 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti