Bekuta podržala kampanju #NisamPrijavila: Priče su me pogodile do suza

27.12.2021

21:25

0

Ana je dala podršku svim ženama koje su trpele zlostavljanje, a o istom nisu smele da pričaju

Bekuta podržala kampanju #NisamPrijavila: Priče su me pogodile do suza
Ana Bekuta - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Ana Bekuta užasnuta je pričom o devojkama koje su preživele nasilje od svojih partnera, te je putem društvene mreže Tviter podržala kamapnju #NisamPrijavila. Ova akcija je pokrenuta kao odgovor na optužbe da je reper Uroš Radivojević poznatiji kao Numero navodno zlostavljao svoje partnerke tokom veze.

Kampanja započela je juče, a na Tviteru pod heštegom #NisamPrijavila postoji niz ispovesti žena i širom regiona koje pričaju svoje sudbine i otkrivaju zbog čega zlostavljanje nisu prijavile nadležnim organima.

Podstaknuta tužnim pričama žena, Bekuta se oglasila na pomenutoj socijalnoj platformi i pružila im podršku.

 

 

- Objave #NisamPrijavila su me pogodile do suza. Ženama nedostaje zaštita sistema, društva, pa i porodice. Nedostaje nam obrazovanja i svesti o zlostavljanju. Nedostaje i ženske podrške. Moramo, ali zaista moramo da gradimo društvo u kojm će svi da se umešaju kada neko tuče ženu - napisala je Bekuta na Tviteru.

Podsetimo, Nina Stojaković je putem društvene mreže Tviter objavila da je njena sestra navodno više od godinu dana trpela zlostavljanje od pomenutog Numera, njene reči je potvrdila još jedna devojka koja se predstavila kao Uroševa bivša, i objasnila da je doživela istu sudbinu kao i Stojakovićeva. Nakon njihovih ispovesti, usledila su i mnogobrojna tužna priznanja devojaka koje su preživele isto.

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je prošle godine optužila Branislava Lečića da ju je silovao 2012. godine, oglasila se povodom ove kampanje.

Instagram printscreen/danijelastajnfeld
Kampanja #nisamprijavila

 

- #NisamPrijavila jutro posle silovanja, jer sam bila slomljena, i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predustražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto. Samo, sada me ne mogu slomiti - napisala je Štajnfeldova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike