Nataša Bekvalac za 24sedam o skandalu o kom bruji Srbija: Znam sa kakvim sramom se živi

27.12.2021

16:18

1

Pevačica je uvek pružala podršku svima koji su na bilo koji način zlostavljani, nakon što je doživela nasilje od bivšeg partnera, te se sada oglasila povodom slučaja repera Numera

Nataša Bekvalac za 24sedam o skandalu o kom bruji Srbija: Znam sa kakvim sramom se živi
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nakon javnih optužbi dve devojke da ih je bivši dečko, reper Uroš Radivojević Numero, zlostavljao fizički i psihički, na društvenim mrežama krenuo je pokret pod haštagom #NisamPrijavila, koji je doveo do lavine priznanja žena i muškaraca koji su se suočili sa nekom formom nasilja.

Pevačica Nataša Bekvalac jedna je od onih koja nije prećutala i dozvolila zlostavljanje, te je nasilje koje je doživela od bivšeg supruga Luke Lazukića odmah prijavila policiji. 

Printscreen: RTV Pink
 

Za 24sedam ona priznaje da u potpunosti razume sa čim se žrtva zlostavljanja suočava i zato je uz svaku od njih.

- Iz ličnog iskustva znam koliko je teško odlučiti se na korak da bilo koju vrstu zlostavljanja prijaviš. Pogotovo kada si žena u društvu. Iz ličnog iskustva znam sa kakvom sramotom živiš u tom trenutku, dok proces traje, pa i nakon njega - kaže Nataša za naš portal i otkriva šta je najbitnije:

- Isto tako znam da bez obzira na to što je proces veoma mučan, bolan i što te ponovo tera da proživljavaš isto, zakon u ovoj zemlji postoji i štiti žrtve. Znam i koliko je važna i potrebna podrška porodice i okoline, jer da je ja nisam imala u tom trenutku, nisam sigurna da bih prijavila. Uz vas sam - poručila je Nataša.

24sedam/Goran Sivački
 

Podsetimo, Nina Stojaković je javno, putem Tvitera, objavila optužbe na račun repera Uroša Radivojevića Numera da je zlostavljao njenu sestru

- Moju rođenu sestru Lidiju, koja godinama pati od depresije, je godinu i po dana u kontinuitetu tukao momak s kojim je živela. To smo saznali pre mesec i po dana kada je skupila hrabrost da ga ostavi i vrati se kod naših roditelja nakon što je pokušala da se ubije. Jutros je bila u policiji u Milana Rakića gde joj je rečeno da ne mogu da urade ništa, jer nema izveštaj lekara iako ima nekoliko svedoka, među kojima svog psihoterapeuta koji ju je video u modricama i kome je prvom sve priznala - napisala je Nina, pa otkrila kakve posledice je imala njena sestra:

- Nakon što ju je doveo do takvog stanja da je završila na psihičkom lečenju zbog kog je ležala u bolnici nedeljama, neki novi terapeuti su videli ujede, modrice, pocepane usne.. zašto nisu zvali policiju - ne znam. Besna sam i na komšije koji su noćima slušali da se u stanu pored dešava brutalno nasilje i nisu pozvali policiju već se žalili gazdarici stana na buku?! Besna sam na sistem koji ne pruža nikakvu zaštitu ženama koje muževi i momci mlate. Pa makar prijavile mesec dana kasnije!

Nakon nje, oglasila se devojka koja na Tviteru koristi ime Ivona, koja je priznala da je sa istim reperom bila dve godine u vezi, a danas trpi gotovo iste posledice kao i sestra Stojakovićeve.

- Oglašavam se kao bivša devojka Uroša Radivojevića sa kojim sam bila pre Lidije u vezi u trajanju od skoro dve godine, zvanično od decembra 2018. do januara 2020. sa prekidima. Nažalost moram apsolutno da stanem iza svakog napisanog Ninog slova jer sam identičnu stvar doživela. Za to su znali njegovi najbliži prijatelji jer sam im se obratila, kao i moji roditelji, moji prijatelji, policija i psihijatar. Kao posledica tog odnosa pretrpela sam anksiozni poremećaj kao i panične napade bilo gde u javnosti, fizičke povrede, podlive, rascepane usne, resicu, gubitak kose i najgore od svega - sebe i svoje ličnosti. Kao neko ko je zaljubljen u ljubav i život mogu reći da sam večiti optimista i izuzetno jaka ličnost - napisala je izvesna Ivona, koja je nastavila sa pratiocima da deli svoja, ne tako, pozitivna iskustva

Printscreen/YouTube
 

Nakon njihovih ispovesti, na pomenutoj društvenoj mreži počeo je pokret "NisamPrijavila, gde su osvanula potresna svedočenja devojaka i momaka koji su na bilo koji način doživeli nasilje i zlostavljanje.

Očekivano, bilo je i onih koji su se čudili zašto ove dve devojke, ali i mnoge druge, nisu prijavile nasilje/zlostavljanje na vreme. No, to je već na vama da se zapitate zašto imate takav problem da uopšte o tome razmišljate.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike