Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva mladića: Zario mu nož u lobanju, pa se skrivao 10 dana!

25.11.2021

18:44

0

Policija je nakon hapšenja iznela detalje koji su prethodili napadu

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva mladića: Zario mu nož u lobanju, pa se skrivao 10 dana!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zadarska policija pronašla je i uhapsila muškarca (23) koji se sumnjiči da je između 12. i 13. novembra pokušao da ubije D. Štefanića (21), nanevši mu teške telesne povrede.

Do napada je došlo ispred Medicinske škole u tom gradu, kada je nesrećni mladić napadnut sa leđa, a osumnjičeni mu je zario oštar predmet u glavu zadajući mu povrede opasne po život.

-Nož mu je probio lobanju. Samo milimetar je nedostajao da mu probije moždanu ovojnicu. Nakon operacije doktor nam je rekao da nam je sina samo dragi Bog spasio od sigurne smrti. To je bio pokušaj ubistva, a policija se pravi da ništa ne zna. Ćute, ništa ne preduzimaju i skrivaju počinitelja - kazao je otac nakon nesreće za lokalne medije.

Nakon više od 10 dana osumnjičeni je pronađen, a iz policijske uprave su saopštili da je napadu prethodila svađa i koškanje više mlađih osoba.

 

- Iz džepa odevnog predmeta osumnjičeni je izvadio nož kojim je oštećenom 21 - godišnjaku zadao ubodnu ranu u predelu glave, nakon čega se udaljio s mesta događaja - rekli su iz policije.

- Prilikom hapšenja osumnjičenog, pronađen je i oduzet preklopni nož. Zbog kaznenog dela "Ubistvo u pokušaju" protiv njega se nadležnom državnom odvetništvu podnosi kaznena prijava, te će tokom dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - javljeno je iz policije, te je istaknuto da se kriminalističko istraživanje vezano za ovaj događaj i dalje nastavlja.

"Dugo neću biti onaj stari"

Izbodeni mladić se nakon napada uspešno oporavlja, ali kaže da će mu trebati vremena da opet bude onaj stari.

Kako dalje objašnjava, kobne večeri je sa prijateljima bio na predstavljanju novog navijačkog udruženja "Grad košarke" na Višnjiku. 

- Nakon toga smo otišli na pivo kod Pet nebodera, a potom u grad gde smo popili još par pića. Jedan prijatelj je bio kod Medicinske škole i pozvao nas je da dođemo na druženje. Hteli smo se još malo zabaviti i nakon toga ići kući. Kad smo došli na plato, kod bine, nedaleko od nas je bila jedna grupa s nekih sedam-osam momaka i jednom curom. Puštali su muziku na telefonu. Jedan momak koji je bio s nama prišao im je i uzeo telefon. Htio je da puštaju našu muziku, neku koju mi volimo. I tu je izbilo naguravanje. Ja sam se odmah maknuo, jer sam shvatio u šta se to pretvara. Nisam hteo probleme, ne volim da mi se takve stvari događaju. Međutim, počelo je naguravanje. Ja sam se maknuo, a neko mi je prišao s leđa i nečim me ubo u glavu. Udarac je bio snažan, ali nisam pao na pod. Zateturao sam se - objašnjava izbodeni momak.

- Ne znam napadača, niti sam te večeri s nekim bio u sukobu. Prvi kontakt s nekim je bio napad. Da me udario šakom, da me ubo u nogu, u telo, shvatio bih. Ali on me krenuo ubiti nožem u glavu!? Policija je rekla da su to bile lagane telesne povrede, da je porezotina, a za milimetar sam izbegao smrt... - ne miri se napadnuti mladić.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zadarski.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike