Afera trese Crnu Goru! Demokratski front prisluškivan uoči izbora, hitno se oglasili Mandić i Knežević

05.11.2021

15:21

0

Autor: 24sedam

Isplivale nove informacije iz Crne Gore

Afera trese Crnu Goru! Demokratski front prisluškivan uoči izbora, hitno se oglasili Mandić i Knežević
Copyright Facebook printscreen

Andrija Mandić i Milan Knežević, jedni od lidera Demokratskog fronta, saopštili su da su funkcioneri tog političkog saveza prisluškivani u hotelu "Palas" u Petrovcu u periodu od 5. do 7. jula 2020. godine, uoči održavanja parlamentarnih izbora 30.avgusta.

- Prema našim operativnim saznanjima iz Ministarstva unutrašnjih poslova došli smo do podataka da je ANB u to vreme ozvučila čitav hotel Palas kako bi ozvučila 278 anketara, poslanika i funkcionera Demokratskog fronta koji su bili na seminaru. Deo tih snimaka je objavljen na portalu Udar. Sada je važno da se povodom ovoga oglasi Dejan Vukšić, direktor ANB-a. Pozivam državno tužilaštvo, ali ne i Milivoja Katnića, jer je nedostojan te funkcije i jer će istragu pokušati da skrene u rukavce,  da istraži ovu informaciju, a ja ću kao predsednik Odbora za bezbednost i odbranu inicirati da se saslušaju svi nadležni vezani za ovu aferu koja je u značajnoj meri skandaloznija od afere prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, rekao je novinarima Knežević, poručujući da svi nalogodavci "ovog antiustavnog čina" moraju da odgovaraju. Ovo što smo mi saznali, nije zabeleženo u istorijama službi!

Andrija Mandić, naveo je da ovaj slučaj govori ko je bio ključni protivnik Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista.

- To govori i da nisu imali informacije u Demokratskom frontu, jer u suprotnom ne bi morali da ozvuče svaku sobu u hotelu Palas. Da je DF bio prljava politička organizacija i da je sarađivao sa režimom Mila Đukanovića ne bi bilo nikakve potrebe da bilo prisluškuju. Pri tome se razlikujemo od drugih organizacija u Crnoj Gori. Pokazuje se koliko je bila važna naša borba u obaranju režima Mila Đukanovića - dodao je Mandić, najavljući za ponedeljak u 12 sati sastanak parlamentarne većine povodom inicijative DF-a za izbor nove Vlade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike