Formira se nova Vlada u Crnoj Gori? Održana konferencija Demokratskog fronta, poslali važnu poruku (VIDEO)

01.11.2021

18:52

0

Autor: 24sedam

Oglasio se Andrija Mandić

Formira se nova Vlada u Crnoj Gori? Održana konferencija Demokratskog fronta, poslali važnu poruku (VIDEO)
Foto: Facebook/Demokratski front

Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF, kazao je na press konferenciji da je za DF od danas gotova faza oko rekonstrukicje Vlade Zdravka Krivokapića.

Na konferenciji sa poslanicima DF-a su i poslanici Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

- Ovo je važna konferencija DF-a, procenjujemo da sa njom počinje nova faza političkog života u Crnoj Gori. Prethodnih dana bili smo spremni da podržimo rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića. Imalo je dovoljno prostora, vremena, snage da svi koji utiču na ovu odluku da nam daju pozitivan odgovor…

- Nažalost došao je trenutak da konstatujemo da se zbog Dritana Abazovića što se tiče DF-a završava ova faza oko rekonstrukicje Vlade i pokrećemo novu inicijativu izbor nove Vlade, novog premijera, novih ministara - kazao je Madnić.

Mandić je naveo da su odavno nezadovoljni rezultatima Vlade.

 

 

- Građani neće trpeti zbog ove odluke ali ne možemo trpeti da imamo Vladu koji nema podršku parlamenta. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces i pozivamo sve partnere iz većine da se izjasne o našem predlogu. Pružili smo ruku i oko rekonstrukcije i danas je pružamo ka ljudima iz većine - dodao je Mandić.

Kako je istakao, sve predloge koji budu stizali od Vlade uključujući i budžet smatraće nelegitimnim.

- To je posao za novu Vladu. Očekujemo dobre odgovore i dobre vesti za izbor nove Vlade koja bi imala podršku najmanje 41 poslanika - rekao je Mandić.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi